Варфоломій поїхав або черговий провал УПЦ

30 серпня 2021, 10:52
Власник сторінки
Журналіст
0
70
Варфоломій поїхав або черговий провал УПЦ

Прихильники УПЦ зібралися в м.Києві під приміщенням ВРУ для зустрічі із Вселенським патріархом Варфоломієм… .

21 серпня новина про черговий «пікет» майже одночасно з’явилася в групах проросійських акаунтів мереж «Facebook» та «Telegram».

         Про мету вказаного мітингу розповідати не будемо, адже вона відома всім: знову розповіді про нібито дискримінацію УПЦ та неправомірність Томосу.

Цікаво наступне, до зазначеного пікету нас готували завчасно. Зокрема, спочатку Інтернет-мережа нагніталася інформаційними «вкидами» ботів УПЦ, спрямованими на недопущення приїзду патріарха. Після провалу зазначеного, знову активізувалися інформаційні кампанії щодо дискредитації надання Томосу і, під кінець, створення спеціальних публікацій, маніпулятивні технології яких містили заклики до виходу на мітинг зі словами: «Мы тебя не ждали!» та ін.

Окремо, варто згадати репетиції пікету у вигляді «молитовного стояння»  та «хресної ходьби». Щоправда після оприлюднення інформації про махінації окремих представників УПЦ із коштами, виділеними на трансфер мітингуючих вірян, в РПЦ вирішили дещо зменшити масштабність вказаних акцій. Наслідком вказаного стало те, що на мітинг щодо приїзду Вселенського патріарха замість десятків тисяч анонсованих осіб, вийшло близько тисячі.

Вказане не лише доводить тези щодо втрати УПЦ довіри у власних прихожан, а й розчарування в РПЦ очільниками Московського патріархату в Україні, які замість проведення обіцяної пропаганди, «набивають собі кишені» російськими грошима.  

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: УПЦ МП,ПЦУ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.