«Що пропагує польська газета у Львові»

17 листопада 2021, 09:42
Власник сторінки
політолог, експерт, блогер
0
287
«Що пропагує польська газета у Львові»

Вступ Польщі в Євросоюз вніс корективи не тільки в їхню країну, зокрема, зміни торкнулися і нашої держави, в тому числі м. Львова.

Вступ Польщі в Євросоюз вніс корективи не тільки в їхню країну, зокрема, зміни торкнулися і нашої держави, в тому числі м. Львова. Історично склалось, що на території Львова проживала не мала кількість етнічних поляків, проте у зв’язку з вказаними змінами, молодь з числа етнічних поляків, отримавши документи, що підтверджують польське походження, виїжджають в країни Європи для подальшого навчання та працевлаштування. Крім цього, природні процеси вплинули на зменшення кількості людей старшого покоління. Зазначені чинники, в свою чергу, вплинути на діяльність засобів масової інформації, які фінансуються Польщею.

Так, на території України функціонує польськомовний незалежний часопис поляків, газета «Кур’єр галицький». Головний редактор газети, на даний час, проживає в Україні. Проте, вказане видання втрачає свій вплив, оскільки частка читачів від загальної сукупності стала незначною. З метою продовження отримання фінансування з Польщі, головний редактор газети намагається демонструвати наявність впливу серед мешканців міста Львова. З цією  метою, він формує статті, які періодично бувають некоректними та свідчать про тенденційне, завуальоване пропагування в них ідей історичної належності теперішніх західноукраїнських земель до Польщі, а саме II Речі Посполитої.

Таким чином, головний редактор своїми  статтями  намагається сподобатись представникам праворадикальних течій та фундацій, які мають вплив на розподіл коштів серед іноземних ЗМІ.

Проте, діяльність редактора по створенню продукту в якому містяться ідеї розпалювання міжнаціональної ворожнечі можуть принести інші результати, йому не вдасться збільшити фінансування з Польщі, а його діяльність може призвести до нівелювання тих кроків, які зробили українські та польські народи на шляху до примирення та  порозуміння між обома народами.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.