Росія заявила, що "не збирається нападати" на Україну.

10 лютого 2022, 16:54
Власник сторінки
0
35

Вторгнення до України обернеться для Росії катастрофою.

·         У Кремлі прораховують варіанти і бачать, що повноцінне вторгнення до України обернеться для Росії катастрофою. Проте не відмовляються від гібридних форм ескалації.

Посольство РФ у США заявляє, що Росія не збирається нападати на Україну, хоч і не заперечує накопичення військ біля наших кордонів.

Дослівно: "Вкотре наголошуємо: Росія ні на кого не збирається нападати. Практика переміщення військ на своїй землі – наше суверенне право.

Закликаємо припинити істерику і не нагнітати напруженість навколо проблеми Донбасу. А головне – не підштовхувати "гарячі голови" у Києві до нових провокацій".

Деталі: Російські дипломати додали, що, "якщо США справді віддані дипломатичним зусиллям щодо врегулювання внутрішньоукраїнського (як стверджує російська пропаганда – ред.) конфлікту, їм варто відмовитися від планів щодо постачання нових партій озброєнь для ЗСУ".

Натомість, заявили росіяни, "Вашингтону слід би скористатися своїм впливом на владу України, щоб переконати їх припинити саботаж Мінських домовленостей".

Так у посольстві відреагували на те, що: 18 січня високопосадовці Білого дому, Держдепу та Пентагону "в унісон заявили про відсутність кроків щодо деескалації на російсько-українському кордоні".

На які кроки назустріч Росії готові США і НАТО?

Наприкінці 2021 року частина експертів не виключала, що Сполучені Штати (та інші країни Заходу) можуть піти на певні поступки Росії, як це сталося з «Північним потоком-2», в обмін на обіцянки деескалації.

На які поступки США та НАТО готові зараз і чи зачіпають вони інтереси України? Представники Сполучених Штатів та альянсу не оприлюднюють повного тексту своїх відповідей. Але озвучують основні пропозиції:

·         домовлятися про взаємний контроль над озброєннями, зокрема йдеться про ядерну та хімічну зброю;

·         домовлятися про взаємну прозорість військових навчань;

·         відновити роботу представництв Росії у штаб-квартирі НАТО і НАТО – в Росії;

·         продовжувати переговори, щоб зняти взаємне занепокоєння; серед сфер переговорів Єнс Столтенберг згадав, зокрема, безпеку кіберсередовища та космічну галузь.

Що думає про такі позиції НАТО і США українська сторона? Як виявилося, ці письмові відповіді, які отримав Кремль, погоджені з Україною. Це підтвердив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

«Важливо, що США залишаються в тісному контакті з Україною до і після всіх контактів з Росією. «Жодних рішень без України щодо України» – золоте правило», – зауважив Кулеба.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.