Діалектика денаціфікації і демілітаризації

17 квітня 2022, 15:21
Власник сторінки
0
50
Діалектика денаціфікації і демілітаризації
Політична карикатура Євгенії Олійник

Діале́ктика (грец. διαλεκτική — «мистецтво сперечатись», «міркувати») — метод філософії; у загальному значенні вміння знаходження істини через раціональну дискусію між співрозмовниками, Двозначність.

Путін і оточуюча його еліта за допомогою медіа створили образ націоналістичної і мілітаризованої України. Розпочавши в 2014 році війну росія зважується на повномасштабне вторгнення з ціллю знищення національної свідомості та військових ресурсів країни. Основними причинами були названі притиски російськомовних громадян та російської мови, накопичення військової техніки та технологій, вхід до військових блоків з можливим розміщенням баз на небезпечній для росії відстані.

Замість реальної оцінки стану, використання мирних переговорних та економічних методів впливу росія під супроводом путіна обирає шлях насилля і руйнування.
Як наслідок, досягнення цілей відбувається високою ціною смертей та втрати матеріальних ресурсів зі сторони обох країн. Не дивлячись на це результат агресії протилежний очікуваному. 
Українці за вже майже 2 місяці війни ще більшою ступіню 
- об'єдналися навколо важливих національних цінностей для збереження та захист незалежності. Війна віддіграла роль каталізатора свідомості українців і віри в свої сили;
- українці укріпили своє звання гідної і свободолюбивої нації, добавивши в резюме ще й безстрашної.
- використання російської мови почали ототожнювати з агресією, що породила її власниця. Навіть ті, що говорили нею раніше, все більше використовують українську. На разі це вже приблизно 40 відсотків російськомовних перейшли на українську. І 100!!! відсотків хоче навчитися говорити рідною мовою. Вивчення російської в школах планується припинити з наступного навчального року.
- отримали та купили військове спорядження та укріпили свої позиції в рейтингу армій країн світу. Армія для українців стала найпопулярнішою і найцінованішою частиною суспільства.
- реальну перспективу приєднання до Європейського Союзу. Ріст підтримки населення по входу до НАТО. Отримання значної матеріальної та фінансової допомоги від цих об'єднань.

Що ж отримала росія за цих два місяці?
- втрату сприйняття та підтримки проросійських та совєтських ідеологій на території України. Підтримка "руського міра" зійшла нанівець, залишивши в рядах тільки отримуючих прямі економічні вигоди від російських кураторів.
- розвінчання міфу про непереможну і суперефективну другу армію світу. Корупція, низька організованість та застаріле військове обладнання було відкрито на показ цілому світу. Кількість далеко не говорить про якість, ця теза назавжди буде асоціюватися в Україні з російською армією.
- росія закріпила за собою звання країни терориста, мародера і злочинця. Жахіття в Бучі, Маріуполю і Краматорську точково показали всі нелюдські цінності руського міра.
- російська армія втратила значні воєнні ресурси (більше 2000 одиниць вартістю понад 12 млрд.доларів) та змушена звертатися за допомогою до інших поодиноких підтримуючих її країн.
- в наслідок відкритої агресії проти російського режиму було накладені санкції та арешти на значні фінансові операції, які призвели до майже 10 трлн.доларів втрат з 2014 року. Росію виключили з або призупинили членство в більшості світових організацій.
- подання заявок про вступ до НАТО Швецією та Фінляндією. Як результат можливість розміщення баз на значно меншій відстані ніж з України до стратегічно важливих Москви та Санкт-Петербурга.

Єдина вигода, яку отримує путін і його режим це утримання влади показуючи неефективність революцій в сусідніх державах. Російське суспільство об'єдналося навколо цінностей війни, агресивного нав'язування свого бачення іншим національностям (фашизму), віри медійній інформації ніж конкретним фактам.

Для України війна стала "40ка роками Мойсея" для суспільства в пошуках свідомості і національних цінностей. Але дуже сильно хочеться, щоб цей урок не затягнувся ще на десятки років і не приніс ще тисячі жертв для його вивчення.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.