путін втрачає солдатів у рясах.

01 серпня 2022, 18:06
Власник сторінки
0
30

Парафії УПЦ масово переходять до ПЦУ

За п’ять місяців повномасштабної війни Українська православна церква, що належить до російської церкви, втратила близько двохсот парафій. Мова не лише про зруйновані храми, а й про активний процес переходу до Православної церкви України.
Вторгнення кремля та масові вбивства цивільних лише посприяли відмовам священнослужителів і громад від будь-яких юридичних зв'язків з росією. Нині відомо про перехід до ПЦУ близько двохсот. Частина з них перейшла лише громадою, без настоятелів — ті не підтримали рішення парафіян.
Для порівняння: протягом шести місяців після Об’єднавчого собору, який відбувся у грудні 2018 року, з УПЦ МП до ПЦУ перейшло близько пів тисячі парафій. Далі цей процес фактично зупинився, і з травня 2019-го по лютий 2022-го до ПЦУ приєдналися лише три десятки храмів московського патріархату.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.