"Укренерго" показало, як виглядає підстанція після ракетних обстрілів

13 січня 2023, 09:41
Власник сторінки
Журналист
0
5117
 Укренерго  показало, як виглядає підстанція після ракетних обстрілів

"Укренерго" опублікувало відео електропідстанції, яка зазнала три ракетні прильоти від росіян. Вона забезпечує світло для сотні тисяч людей – це і промисловість, і домівки українців.

Вісім годин рятувальники гасили пожежу. А після ліквідації почалась кропітка робота ремонтних бригад і інженерів по відновленню енергозабезпечення споживачів.

З міркувань безпеки у компанії не кажуть, де саме знаходиться ця підстанція.

З 10 жовтня росія періодично здійснює масовані ракетні обстріли енергетичної системи України. Попри вдалу роботу української протиповітряної оборони деякі ворожі ракети влучають в ціль. Через це в енергосистемі України досі зберігається значний дефіцит. Аварійні відключення діють у дев’яти областях.

Про це  повідомляє пресслужба Укренерго.

Зазначається, що дефіцит погіршується у ранкові та вечірні години максимального споживання. 

Для забезпечення балансу в енергосистемі до всіх областей були доведені ліміти споживання, які діють з 00:00 до 24:00. Проте вже зранку у дев’яти областях були перевищені ліміти споживання, внаслідок чого для збереження стабільної роботи енергосистеми застосовувалися аварійні відключення. 

В Укренерго нагадали, що дефіцит в енергосистемі є наслідком масованих ракетних та дронових атак росіян по енергетичній інфраструктурі. Крім цього, російськими окупантами тимчасово окуповані низка електростанцій, які виробляли електроенергію для українців, серед яких найбільша Запорізька АЕС. 

"Ці потужності дозволили б у повній мірі покрити потребу в електроенергії", – додав оператор.

Звичайні люди роблять титанічну роботу. Без перепочинку. Без нарікань.
Наші підстанції не розраховані на те, щоб амортизувати весь ракетний потенціал ворога. Але ми точно все обов’язково відновимо.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: енергетика,Україна,війна,електроенергія,світло
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.