Реєстрація ФОП: крок за кроком

28 березня 2014, 10:51
Власник сторінки
юрист
0
904
Реєстрація ФОП: крок за кроком

якщо Ви вирішили зареєструватися як фізична особа-підприємець (далі – ФОП) потрібно підготувати самостійно або через уповноважену особу необхідний пакет документів про проведення реєстраційних дій.


Отже, якщо Ви вирішили зареєструватися як фізична особа-підприємець (далі – ФОП) потрібно підготувати самостійно або через уповноважену особу необхідний пакет документів про проведення реєстраційних дій. 

Громадянин України або іноземець, що перебуває на території України на законних підставах, особисто або через свого представника подають, надсилають рекомендованим листом з описом вкладення або в електронному вигляді наступний пакет документів: 

– Реєстраційну картку за формою № 10 

– Копію довідки про ідентифікаційний номер 

– Підтвердження оплати реєстраційного збору (34 грн) 

– Якщо особа, яка бажає стати підприємцем у віці 16-18 років тоді ще потрібно надати нотаріально завірену згоду батьків/опікунів/усиновлювачів. 

Далі – отримуємо свідоцтво про державну реєстрацію ФОП, реєструємось у всіх державних фондах (пенсійний, ), органах статистики та доходів і зборів. 

Потім замовляємо печатку (штамп), яка потрібна буде для ведення господарської діяльності. 

Відкриваємо рахунок у банку. Спочатку вибираємо власне сам банк, в якому будемо відкривати рахунок, укладаємо договір про розрахунково-касове обслуговування та подаємо наступний перелік документів: 

– Заява на відкриття рахунку 

– Копія свідоцтва про державну реєстрацію 

– Копія документа, що підтверджує взяття фізичної особи-підприємця на облік в органі державної податкової служби, засвідчена органом, що видав документ або нотаріально, або підписом уповноваженого працівника банку; 

– Копія документа, що підтверджує реєстрацію фізичної особи-підприємця у відповідному органі Пенсійного фонду України, засвідчена органом, що видав документ, або нотаріально, або підписом уповноваженого працівника банку; 

– Картка із зразками підписів (2 прим.). Зразки підписів засвідчуються підписом уповноваженого працівника банку або нотаріально; 

– Копії сторінок паспорта особи – підприємця, засвідчені підписами підприємця та відповідального працівника банку; 

– Копія документа, виданого органом державної податкової служби, що засвідчує присвоєння ідентифікаційного номера платника податків фізичній особі – резиденту, засвідчена підписом цієї особи та підписом відповідального працівника банку; 

– Договір банківського рахунка з відбитком печатки, підписаний фізичною особою – підприємцем та уповноваженою особою установи банку; 

– Документ, що підтверджує сплату комісії за відкриття рахунка. 

Тепер, оформивши всі необхідні документи, Ви можете спокійно та на законних підставах, розпочинати свою діяльність. 

Ви можете звернутись до наших спеціалістів, яку допоможуть зекономити час та «нервові клітини»!!! Також ми кваліфіковано допоможемо підібрати найвигіднішу для Вас систему оподаткування!!! 
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.