04.09.15_Киев, Бортнический лес. Киевский лес вырубают.

17 жовтня 2015, 21:24
Власник сторінки
представник КР при генеральній прокуратурі України
0
190
04.09.15_Киев, Бортнический лес. Киевский лес вырубают.
фиксация полицией незаконного вывоза леса

Бортницький ліс – маленький екопортрет великої України.

Невеликий мікрорайон Бортничі на окраїні м. Києва в Дарницькому районі.
З однієї сторони – ліс «корабельних» сосен, з іншої сторони - станція аерації та сміттєпереробний завод. Екологія!
І ось, 03 і далі вересня 2015 р. жителі вул. Лісна, однією стороною якої власне є цей Бортницький ліс, а з іншої – житлові будинки, о 6 годині ранку почули звуки бензопил. Це лісники почали пиляти ліс. Чому саме в 6 год. ранку – таємниця, адже всім відомо, що офіційний початок робочого дня в Україні в більшості починається о 9 год. Можливо – аналог із косовицею – треба косити поки є роса. Закінчувалась ця робота близько 10 – 11 год. ранку. Напиляний за цей час діловий ліс тут – же вивозився різними транспортними засобами без будь – якого передбаченого законом маркування. Частину вивезти не встигли, оскільки активісти оперативно звернули увагу на це дійство.
Далі – виклик правоохоронних органів по 102, вимога надати відповідні офіційні дозволи на вирубку лісової ділянки, на продажи та кому пішли гроші від цієї оборутки. Відповідей немає. Недолуге пояснення лісників, що проходить зачистка сухостою не спрацьовує, адже зафіксовані факти вирубки живої ділової деревини. При цьому з’ясовується, що на таку «зачистку» держава ще й виділила немалі гроші.

Далі починається ще цікавіше. Лісники, 8 вересня 2015 р. починають спалювати просто в лісі гілля від зрубаних дерев. Але вогнища чомусь розташовують під самими стовбурами знову ж таки живих дерев, хоча розумний господар вибрав би галявину, подалі від дерев, та зробив би це зимою, як передбачено законом, коли мінімальна вірогідність виникнення лісової пожежі. Від вогнища обвуглюється стовбур живого дерева і, очевидно, через деякий час воно також стане сухостоєм, який треба буде знову за державні гроші вирубати, а заодно ще й частину живих ділових дерев прихопити. Чиновники Дарницької РДА Онишко В. та Безотосний В. М., присутні на місці вирубки та розпалюванні вогнищ разом з активістами в цьому не бачать нічого поганого і заявляють, що все по закону – ось документи:

Знову виклик правоохоронних органів по 102, але тепер розхвалена нова поліція просто спостерігає за можливим підпалом лісу і не хоче встановлювати осіб, які палять вогнища, пожежники на виклик не реагують, - адже в лісі працюють лісничі і все «під контролем».

А природний сухостій, повалений чи стоячий, але не діловий, ніхто рубати не збирається. Захаращеність лісу – це привід для проведення таких чисток невідомої кількості разів. І головне - все ніби і законно!
А що від розведення багаття біля стовбурів дерев може перерости у велику лісову пожежу - нікого не турбує. У лісників є одна лопата на десяток вогнищ для їх оперативного гасіння, а якщо не вийде - ну то й не вийде.
А часом, чи не так починались численні пожежі лісу останнім часом навколо Києва та в Чорнобильській зоні? 
Є й інші шедеври господарювання по дарницькі: 

Представник Громадської ради при Дарницькій РДА та громадський діяч Белей Галина звернулися із відповідними заявами з викладених вище приводів до компетентних державних органів: Державної екологічної інспекції, першого заступника начальника п. Синьогуб, який заявив, що не має права нічого робити, а начальника відділу оперативного контролю цього ж органу Штець І.В. вже другий день на роботі знайти неможливо, хоча всі говорять, що вона на місці; а санстанція, правоохоронні органи, прокуратура, Держагентство лісових ресурсів України, міністерство екології - можливо вони мають право хоча - би щось робити за державні гроші, за гроші платників податків, а не просто ходити на роботу і отримувати зарплатню. 
Виходить, що в державі Україна створено безліч різних державних установ, які ніби і займаються лісом, але одночасно ним ніхто, окрім лісників на місцях за їхніми ж правилами, не займається. Держава просто самоусунулась від питання раціонального використання лісів України, її функцію перебрали ділки - а гроші кому?
Чекаємо реакції та дій по припиненню цього безчинства і покарання винних.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
ТЕГИ: Саакашвили,Порошенко,Виталий Кличко,Арсен Аваков,Згуладзе,Виктор Шокин,Давид Сакварелидзе
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.