Незаангажований погляд на київські вибори

19 жовтня 2015, 17:24
Власник сторінки
заступник голови Ради ГО "Бюро правди"
0
67
Незаангажований погляд на київські вибори

авторська думка щодо виборів 2015 року

Стартував останній тиждень передвиборчої гонки до органів місцевих рад в Україні.

Всі передвиборчі кампанії такого роду найцікавішими та найгарячішими завжди були в серці України – Києві. Проте не цього разу.

Зараз Київ «нє тот». Немає ні скандалів, ні передвиборчих інновацій, цікавих ефектів. Кругом лиш одні бігборди, однотипні палатки/куби. Але є ж все таки особливості, які хотілося б підмітити.

Перша особливість - в Києві з'явився свій Великий Брат. Це не жарт, куди не глянеш – скрізь на тебе дивиться Сергій Думчев: із бігбордів, стовпців, вікон, балконів. Навіть viber уже нагадує, що Сергій Думчев близько: «Ты что такой задумчивый? Голосуй за Думчева». Навіть в автомобілях починають вивішувати освіжувачі повітря з рекламою партії, що виступає лише за одні реформи.

До появи Сергія Думчева на політичному небосхилі Києва, було враження, що найбагатшою людиною України є Рінат Ахметов. За останні декілька місяців виданням, які складають рейтинги варто замислитись тому, що кампанія Сергія Думчева і його партії за масштабами протягом останніх місяців явно уже перевищує передвиборчу кампанію Партії Регіонів в найсприятливіші для неї роки.

Друга особливість – Олександр Омельченко повертається. Повертається перш за все за рахунок реального росту рейтингу. Киянам хочеться зараз мера – господарника. І як би Кличку не малювали цей образ, багатьом імпонує саме Олександр Омельченко. До того ж, уже з'явились рекламні матеріали Олександра Омельченка зі згадкою про хліб за 2,13 грн. і проїзд в громадському транспорті по 0,50 грн. Скоро буде згадка і про ковбасу «Докторську» по 2,20 руб. і булочки по 3 коп. Разом з тим, у зв'язку з ростом рейтингу Омельченка, чи не варто задуматись, що на наступних президентських виборах одним з основних претендентів на перемогу буде Леонід Кучма?

Третя особливість – зменшились обсяги гречки в обороті. Чи то через її теперішню вартість, чи то через те, що для Геннадія Корбана Чернігів цікавіше і перспективніше місто, ніж Київ. Хоча як доводили попередні вибори - для Києва гречка ефективний передвиборчий інструмент.

Четверта особливість – порівняно з попередніми виборами мовчить сектор громадських організацій. Жодного з кандидатів до нього віднести не можна і фактично ніхто ним не підтриманий. Навіть«ДемАльянс» уже не та партія, яка представляє громадянське суспільство. Причина цього, на мою думку, одна – їх лідер Василь Гацько. До поки він керуватиме партією, зробивши її партією однієї особи, доти вона не буде масово підтримана.

П'ята особливість – завдяки цьогорічним виборам усі наступні виборчі кампанії для киян тепер асоціюватимуться з ремонтом доріг в неочікуваних місцях і великими пробками по усьому Києву. А ще із неймовірним смородом на ділянці від НАУ до ст. «Польова» вздовж швидкісного трамвая. До речі, про необхідність завершення ремонту на Борщагівській мабуть уже забули…

Підсумовуючи, хочеться зробити власні прогнози щодо виборів у м. Києві. Оскільки українці люблять цифри, то прогноз буде у відсотках. Але попереджаю заздалегідь, що це не соціологія і не реклама, а власні думки автора.

Скільки б Сергій Думчев з Геннадієм Корбаном не викидали коштів, в другому турі мерських виборів їм не бути. Туди мав шанс пробитись Борислав Береза, але з «Планом «Б» не вийде теж. Потрібно було використовувати план «А».

Так що в першому турі, на думку автора, будуть приблизно наступні результати:

Віталій Кличко – 23-27 %

Олександр Омельченко – 12-15 %

Сергій Гусовський – 10-12 %

Володимир Бондаренко – 10-12 %

Борислав Береза – 6-8 %

Геннадій Корбан – 3-5 %

Володимир Макеєнко – 2-3 %

Сергій Думчев – 2-3 %

Наталія Новак 2-3 %

Інші кандидати – менше 2 %

В другому турі можливо три варіанти:

І варіант: Віталій Кличко – 53-55 %

Олександр Омельченко – 40-43 %

ІІ варіант:

Сергій Гусовський – 50-52 %

Віталій Кличко – 45-48 %

Сергій Гусовський може перемогти за рахунок високого антирейтингу Віталія Кличка, і власної малої впізнаваності, а тому і відсутності скандалів

ІІІ варіант:

Віталій Кличко – 52-57 %

Володимир Бондаренко – 40-44 %

Тобто, на думку автора, в Кличка хоча і найвищі шанси на перемогу, але не такі райдужні, як йому їх малюють його політтехнологи.

Щодо результатів по партіях, то не варто забувати про фактор несподіванки, який на всіх минулих виборах грав ключову роль. Тому приблизні результати наступних виборів наступні:

«Блок Петра Порошенка «Солідарність» - 23-25 %

«Самопоміч» - 13-15 %

«Батьківщина» - 13-15 %

«Єдність» - 9-11 %

«Свобода» - 5-6 %

«Опозиційний блок» - 5-6 %

«Громадянська позиція» - 5-6 %

«Партія рішучих громадян» - 3-4 %

УКРОП – 3-4 %

«Рух за реформи» - 2-3 %

В решти буде менше 2 %.

П.с. Нагадую, що це не соціологія, а власні прогнози автора.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
ТЕГИ: Выборы
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.