Вимагаємо комплексної ревізії скандального Генплану на предмет порушень

04 лютого 2016, 10:44
Власник сторінки
Президент Інституту реформ та розвитку Києва
0
30

Проект Генплану столиці до 2025 року в тій редакції, що пропонується, в жодному разі приймати не можна – це злочин проти киян.

Проект Генплану до 2025 року – це спроба чиновників узаконити чисельні порушення забудовників. Документ передбачає масову зміну функціонального призначення земельних ділянок, розширення житлової забудови за рахунок зменшення площі парків, скверів та лісів, а також – збільшення висотності в центральній частині Києва.

Також серед основних недоліків документа – переведення відомчих земель, зокрема, йдеться про Міноборони, СБУ і МВС, а також — промислових та прибережних територій в житлові зони.

Крім того, є велика проблема розширення щільності забудови без об’єктів соціальної інфраструктури (дитячі садки, школи, лікарні), транспорту, інженерних комунікацій.

Інша проблема для Києва — відсутність пожежних депо в радіусі 3 км нових багатоповерхівок, вирішення якої не передбачено проектом Генплану до 2025. Внаслідок такої ситуації під загрозу ставиться здоров’я та життя жителів Києва.

Інститут реформ та розвитку Києва наполягає на проведенні комплексної ревізії проекту Генплану до 2025 року на предмет порушень у сфері містобудування.

Генплан потрібно якісно доопрацювати, усунувши всі порушення, винести на широке громадське обговорення в кожному районі Києва, і тільки після згоди киян – приймати.

Наголошу, що на розробку проекту злочинного Генплану до 2025 було потрачено величезну суму коштів з місцевого бюджету.

Ми вимагаємо покарання чиновників за неефективне використання бюджетних коштів.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.