«Подолання психологічних проблем у внутрішньо переміщених осіб»

28 лютого 2016, 08:48
Власник сторінки
0
54

23 січня в Українському Домі відбувся круглий стіл на якому були підведені підсумки роботи проекту «Психологічні послуги для внутрішньо переміщених осіб з Криму та Східних регіонів України».

Організатором заходу стала Благодійна організація «Благодійний Фонд Український Дім», за фінансової підтримки Програми Розвитку ООН в Україні та Уряду Японії.

Вітальне слово мала директор БО «Благодійний Фонд Український Дім» Колос Олена Володимирівна, яка привітала всіх учасників та наголосила на важливості проведення подібних проектів.

Програма заходу відрізнилася своєю насиченістю та різноманітністю. Так, психологами був представлений позитивний досвід роботи в проекті, і, разом із переселенцями, були обговорені подальші плани роботи з наслідками травми для психічного здоров’я у ВПО.

Другу, практичну частину заходу урочисто відкрив директор Міжнародного конференц-центру Український дім Стельмащук Юрій Іванович.

 Практична частина супроводжувалась наглядною презентацією методичних рекомендацій: «Психологічна допомога дітям у кризових ситуаціях: методи і техніки», та практичними блоками (техніки допомоги й самодопомоги постраждалим від травмівних подій).

У процесі  роботи присутні дослідили різноманітні аспекти і теми, пов’язані з лікуванням психологічних травм; дізнались, як розпізнавати і долати негативні емоції; які особистісні сторони можуть стати  опорою у складні часи; як, працюючи з тілом, можна поліпшити душевний стан; як використовувати внутрішні та зовнішні ресурси для відновлення, а також навчилися прийомам різних типів дихання та технікам релаксації.

Слід відзначити також те, що в рамках даного проекту був розроблений та створений методичний посібник «Психологічна допомога постраждалим внаслідок кризових травмівних подій».

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
ТЕГИ: переселенці
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.