Столичні бабулі-тітушки взялися за законні забудови. Нічого особистого, бізнес

22 березня 2016, 18:14
Власник сторінки
журналіст
0
21
Столичні бабулі-тітушки взялися за законні забудови. Нічого особистого, бізнес
Фото: Олександра Сенька

Новим місцем для заробітку обрано будмайданчик на вул. Антоновича, 74-78. Рекетири ж нині теж особливі - такі собі бабусі швидкого реагування, які працюють виключно на замовлення і за гроші.

Коли громадськість виступає проти незаконної забудови - це виглядає цілком логічно. А от коли опротестовуються законні дії - це вже злочин. Останнім часом у Києві на хвилі протестних настроїв у суспільстві для декого блокування будмайданчиків стало легким заробітчанством. Одні отримують чималі гроші завдяки шантажу будівельників, інші відстоюють якісь особисті інтереси, бізнесові, і ще одна категорія заробляє політичні дивіденди. Новим таким місцем для заробітку було обрано будмайданчик на вул. Антоновича, 74-78. Рекетири ж нині теж особливі - такі собі бабусі швидкого реагування, які працюють виключно на замовлення і за гроші.

Земельну ділянку під будівництво житлового будинку було виділено рішенням Київради № 289/449 ще 27.02.2003 року. З 2007 закладено фундамент, та розпочалася фінансова криза і далі справа не пішла. Тривалий час тут, у центрі міста, був звичайний пустир і смітник. Грязюка, гори сміття, будівельні шпилі та ямки, які несли загрозу людям, особливо дітлахам, і м"яко кажучи, зовсім не естетичний вигляд, довгі роки доводилося терпіти мешканцям сусідніх будинків. 
Цьогоріч, у лютому місяці ситуація змінилася. Незважаючи на тяжкі економічні часи в країні, знайшлися інвестори і будівництво поновилося. Цей амбіційний проект з’явився завдяки двом киянам. Свого часу вони емігрували до США ще у дитинстві, а нині вирішили повернутися на історичну Батьківщину та внести свою лепту у розвиток рідного міста. За даними сайту, де розповідається про проект, вони вирішили створити простір для життя, який відповідав би світовому рівню, а також втілював у собі яскравий нью-йоркський стиль із зоною комфорту на прибудинковій території. Місцеві жителі давно мріють хоча б про дитячий майданчик, тут же планується кілька дитячих та спортивних майданчиків, садок закоханих, скульптури, парковка, усе вільного користування.
А відтак будівельні рекетири відчули у повітрі запах живих грошей. З того моменту на будмайданчику періодично почали з"являтися кремезні тітушки у балаклавах та бабці швидкого реагування, а місцеві жителі почали знову втрачати надію отримати чистий, охайний, дійсно європейського рівня, двір. За допомогою пішли до журналістів, так було розпочато журналістське розслідування.
Люди мають підозри, хто саме блокує будівництво, налаштовує місцеве населення та підкуповує хлопців- і бабусь-тітушок аби ті громили паркан та перекривали дорогу, створюючи жахливі затори, як це сталося сьогодні, 22 березня. Бабусі й справді працюють професійно і за нашими спостереженнями- це далеко не перший їхній будівельний майданчик. Люди кажуть, що організовує цей безлад їхній сусід, який проживає в одному з прилеглих будинків, бо у нього є свій інтерес. Мовляв він нечистий на руку, бо захопив суспільно-колективне майно мешканців свого будинку. Там веде безконтрольні якісь будівельні роботи, користується безкоштовно тепло- та електроенергією, водою й іншими комунальними послугами. А відтак відновлення будівництва несе для нього загрозу викриття його темним справам. Є й інші підозри, що ця людина таким чином намагається у будівельної компанії виторгувати гроші або ж квадратні метри у новому будинку. 
Випадково чи ні, але кожен такий протест проти будівництва житлового будинку на Антоновича, 74-78, не обходиться без цього громадянина. Самі ж тітушки, які у лютому цього року зламали будівельникам паркан, кажуть не для преси, що саме цей чоловік дав їм по 150 гривень за роботу. 
Наразі направлено відповідні запити до контролюючих структур стосовно дій даного громадянина аби встановити істину в даній ситуації. Ми продовжуємо своє журналістське розслідування, готові до діалогу з усіма, хто бажає щось прояснити у цій справі і обов"язково про це інформуватимемо громадськість.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.