“Портал часу” та кристали — інсталяції. Що чекає киян в оновлених парках столиці

15 серпня 2018, 16:38
Власник сторінки
semenkorzh918@gmail.com
0
60
“Портал часу” та кристали — інсталяції. Що чекає киян в оновлених парках столиці

Кожен із нас відвідує паркові зони і дуже добре, коли посеред міста є публічний простір, де можна відволіктись від повсякденних думок. З такими місцями у різному віці ми маємо неабиякі спогади.

Дитина  вперше робить свої кроки чи знайомиться з гойдалками, закохані проводять своє перше побачення, а потім це місце обирають для весільної фотосесії на згадку, старші за віком влаштовують собі танцювальні вечори або ж грають у доміно з друзями. Тому благоустрій таких місць відпочинку має бути у належному стані, адже нікому не хочеться зіпсувати собі враження від прогулянки у міській зеленій зоні.

 

За реконструкцією міських парків можна спостерігати он-лайн

 Останнім часом Київська міська рада приділяє велику увагу реконструкції парків столиці. В одному із інтерв'ю міський голова Віталій Кличко наголосив на тому, що за останні чотири роки у Києві відремонтували та реконструювали 300 парків та скверів, а також 120 зеленим зонам надали статус парку чи скверу. А цього року в кожному районі міста планують зробити такі парки, ландшафти яких будуть відповідати новим стандартам. В першу десятку потрапили найвідвідуваніші зони відпочинку :Парк "Партизанська слава" (Дарницький район), Парк "Перемога" (Дніпровський район), Парк імені Романа Шухевича (Деснянський район), Парк "Наталка" (Оболонський район), Парк відпочинку "Оболонь" (Оболонський район), Печерський ландшафтний парк (Печерський район), Куренівський парк (Подільський район), Парк "Совки" (Святошинський район), Парк "Відрадний" (Солом'янський район), Сирецький парк (Шевченківський район).

Спостерігати за реконструкцією парку чи його благоустроєм можна на мапі, яку створила міська влада, аби кожен охочий міг побачити як змінюється паркова зона Києва.  Достатньо перейти за цим посиланням:

 

 

“Зелений диван”, лабіринти із кущів та японський дизайн — благоустрій парків першої черги 

У Дніпровському районі закінчилась перша черга реконструкції парку “Перемога”, що біля станції метро “Дарниця”. Цього року повне відновлення зробили на семи гектарах території зони відпочинку: нові тротуарні доріжки, лавочки та смітники. Для дітлахів облаштували належним чином ігровий майданчик, а для дорослих оновили спортивну зону з двома полями  для футболу, баскетболу та волейболу. Родзинкою став “зелений диван”, зроблений із газонної трави, а також квітник у японському стилі.

  Капітальний ремонт вже зробили у парку “Наталка”, що на Оболоні. Минулого року зробили реконструкцію першої черги, а вже у цьому році завершили роботи ще на семи гектарах території. Під час благоустрою облаштували пандуси для людей з обмеженими можливостями. Велику вагу приділи спорту: з'явились два поля для футболу, волейболу та баскетболу, а також “ворк-аут” майданчик. У парку встановили зрошувальні системи, а доріжки уклали тратуарною плиткою. Також було зроблено нове освітлення і альтанка з видом на Дніпро.

   Нещодавно відбулось відкриття скверу на Подолі, що біля кінотеатру “Жовтень”. А також оновили парки  “Володимирська гірка” та “Відрадний”, у якому зробили незвичанйий лабіринт із кущів кизильника.  А над реконструкцією парку Кіото долучили працювати японського ландшафтного архітектора Шино Накане, адже місце відпочинку виконане саме у цьому стилі. Тому цього року під час реконструкції з'явилась композиція з озером та водоспадом.

 

У Києві оновлюють парки та сквери, які відповідають новим ландшафтним стандартам

 Грандіозні плани міська влада має щодо реконструкції сцени на Співочому полі. Її планують зробити у формі кристалу, який під час світлових шоу буде перетворюватись. Щоправда, такий проект вимагає багато часу і обов'язково робитимуть його із розрахунком співвідношення гарних схилів та Печерської Лаври, аби така новинка вписувалась у міські краєвиди.

На Куренівці планують зробити незвичайний музичний фонтан, а у парку “Партизанської слави” створять інсталяцію “Портал часу”. Це буде п'ять арок-фонтанів, які символізують п'ять років війни. Встановлять їх при вході і між ними можна буде пройтись. Унікальність інсталяції в тому, що кожна арка буде по своєму неповторна.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.