У Києві з’явився патріотичний мурал — Лицарі Невидимої варти!

22 серпня 2018, 10:44
Власник сторінки
менеджер
2
238
У Києві з’явився патріотичний мурал — Лицарі Невидимої варти!

На будівлі Національної Академії Служби Безпеки України намалювали величезний патріотичний мурал.


В останній рік Київ переживає “бум” муралів – масштабних зображень на стінах багатоповерхових будинків, більшість з яких до цього були зовсім не примітні і крім апатії ніяких емоцій викликати не могли.

Важливими позитивними функціями муралів є підвищення привабливості, естетизація міського простору: кольорові малюнки оживлюють одноманітні простори типової забудови у житлових масивах та індустріальних промзонах. Такі зображення на великих будинках роблять їх більш комфортними, дружніми для візуального сприйняття, ближчими до людського масштабу. Це своєрідне маркування свого простору. Що тут Україна, ми – українці, а це — позитивні, патріотичні знаки нашої присутності на цій землі.

І сьогодні в Києві відбудеться відкриття ще одного монументального живопису на будівлі Національної Академії Служби Безпеки України. На фасаді забражено воїна, козака та логотипу СБУ. Побачити його можна по вулиці Михайла Максимовича, 22.

Мурал є точною копією картини “Лицарі Невидимої Варти. Крізь покоління” художниці Шиденко Олександри .

Крім того, сама картина Олександри Лицарі Невидимої Варти. Крізь поколінняконцептуально обєднує колекцію картин під назвою «Невидима варта», яка присвячена пам’яті загиблих співробітників Служби безпеки України. На портретах співробітники СБУ, які загинули під час війни на Сході країни. Твори писали художниця, а за покликанням офіцер служби безпеки України Леся Шиденко, та її донька Олександра, яка безпосередньо допомагала їй.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
ТЕГИ: Украина,СБУ,місто,академия,Київ,Художница,мурал
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.