Відчути музику

02 червня 2020, 14:31
Власник сторінки
0
7
Відчути музику
Мистецтво важливо не збагнути, а відчути.

В Україні може відбутися перший бродвейский мюзикл для людей з порушенням слуху

Просто уявіть, що поряд з вами є люди, які взагалі ніколи не були у театрі або не розуміють цей вид мистецтва як такий, тому що просто не мали можливості його почути. Люди, для яких така творчість завжди була недоступною. А, тим паче, такий жанр, як мюзикл, в якому все відштовхується від найемоційнішого виду мистецтва - музики.

В Україні подібні проекти унікальні і їх втілення дасть змогу величезній кількості людей відчути себе рівноправними громадянами і людьми. 

Приводом створення подібного проекту стала така соціальна проблема, як інформаційний вакуум людей з вадами слуху і порушення їх права на отримання інформації, що повинна подаватися доступним шляхом за допомогою візуалізації:

  • титрування, 

  • перекладу жестовою мовою, 

  • супроводу звукових оголошень текстовими повідомленнями.

А якщо говорити про світ театрального мистецтва, то тут майже не існує інклюзивних проектів.

Команда театру мюзиклу Povir планує зробити те, що вже давно мало змінитися. Наша країна і культурні проекти мають стати більш толерантними і доступними для всіх людей. 

Ми пропонуємо створити мюзикл, який буде забезпечений усім необхідним аби його зрозуміли і відчули люди з вадами слуху. Наш проект допоможе поринути в казку, відчути себе частиною історії героїв та повірити в дива кожному! Перш за все, проект націлений на дітей. Важливо, аби змалечку вони відчували себе повноцінною частиною суспільства, аби в дорослому житті їх нічого не стримувало на шляху до здійснення мрій.


Враховуючи досвід наших однодумців і потреби людей з різними вадами слуху, ми будемо використовувати найбільш ефективні методи перекладу і адаптації. 


Якщо вам цікаво підтримати цей проект, ви можете поширити цей допис, або особисто зробити внесок на всеукраїнському краудфандинговому порталі Спільнокошт за посиланням 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
ТЕГИ: музыка,дети,театр,культура,глухота
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.