Вибори, як черговий шанс для столиці.

20 жовтня 2020, 20:57
Власник сторінки
політичний аналітик
0
15
Вибори, як черговий шанс для столиці.

Фінішна пряма передвиборчої гонки, або з чим підійшли основні претенденти на київський престол, до останнього ривка.

         Те що столиця нашої держави місто Київ, потребує більш якісної влади, чим та яку ми маємо зараз, навряд чи в когось виникають сумніви. Але популізм і непрофесіоналізм деяких політиків, а в результаті лише пусті обіцянки, привели до того, що люди готові голосувати за нинішніх столичних можновладців, аби не було ще гірше. Вони звикли, дуже звикли жити з Кличко і тому не хочуть помічати всього що твориться в столиці.

В своєму виборчому гаслі Кличко говорить, що він завжди з киянами і поки різні соціологічні служби підтверджують цей прогноз. Але у киян, ще залишається шанс, дати зрозуміти Кличко, що вони не хочуть бути з ним вічно. І цим реальним шансом, може стати людина, яку вони виведуть в другий тур з нинішнім очільником міста.

Тому давайте проаналізуємо постаті основних претендентів на другий тур з Кличко.

   Олексій Кучеренко - ВО " Батьківшина". Він відомий експерт з питань ЖКГ. Екс-міністр з питань житлово-комунального господарства в другому уряді Юлії Тимошенко. Тобто має професійний досвід. Але основна його перевага також є його проблемою. Він член команди Юлії Тимошенко, рейтинг якої зараз в Києві десь на рівні 6-8%. Він впереться в цю електоральну стелю і щоб він не робив це буде його максимум, якого навряд чи вистачить на другий тур.

   Андрій Пальчевський – партія « Пермога Пальчевського» і Олександр Попов – партія ОПЗЖ. Перший політик проросійського напрямку, новий, медійний і говіркий, який не гребує популізмом, другий екс-міністр ЖКГ в уряди Януковича, а потім Азарова, найбільш відомий як голова КМДА з 2010 року і фігурант справи про розгін Євромайдану. Вони топчуться на одному електоральному полі, яке і так, славо богу, не дуже велике в Києві, десь в розмірі 10%. Також в Києві дуже сильні патріотичні настрої населення, яке навряд чи допустить реванш.

     Сергій Притула – партія «Голос». Відомий телеведучий та шоумен., завдяки чому має велику молодіжну аудиторію в соціальних мережах, на яку і розраховує в тому числі. Притула займається волонтерською діяльністю, зокрема збирає фінансову допомогу українській армії. Але навряд чи йому вдасться повторити успіх, його колеги по розважальному цеху, Володимира Зеленського. Дуже різні стартові позиції, як людські так і фінансові. Тем паче відмова від місця на чолі виборчого списку партії "Голос" до Київради, говорить про те що це йому скоріше по приколу і це певний розігрів перед іншими виборами. Тому головне його завдання, від партійних спонсорів, це завести як можна більше людей в Київраду. Яке, на мою думку він зможе виконати.

     Ірина Верещук – партія «Слуга народу». Екс-мер міста Рава-Руська. Депутат ВРУ від "Слуги народу", займала пост представниці Кабінету міністрів. Потім пішла з даного поста, пояснюючи це тим, що не знайшла спільну мову з тодішнім прем'єр-міністром Гончаруком. Входить до Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони. Тобто вона має як управлінській так і політичний досвід і є новою людиною в Київській політиці, яке може принести зміни. Критики Верещук стверджують, що її кандидатура технічна, так давайте згадаємо як вона відстоювала своє право на формування команди на вибори до Київради і почала в жорстку дискусію з цього приводу, з Миколою Тищенко.  А вміння відстоювати свої позиції, непогана риса для політика. І саме головне, всі хто вважає себе прихильниками президента і будуть голосувати за СН, скоріше за все проголосують і за неї, а це десь біля 20%. 

 Рано чи пізно, так або інакше але зміни будуть нам потрібні. Так яка причина не зробити їх зараз.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
ТЕГИ: вибори мера Києва
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.