Києву потрібно вирішувати проблеми, які накопичились за мерства Кличка

12 липня 2021, 17:21
Власник сторінки
Голова київського осередку партії "Слуга народу", народний депутат
1
505
Києву потрібно вирішувати проблеми, які накопичились за мерства Кличка

Попри сім років активної децентралізації в Україні, столиця досі залишається неохопленою реформою


Наразі у Києві немає ані повноцінного місцевого самоврядування, ані ефективної державної влади. Колективна безвідповідальність вертикально закапсульована згори.

На жаль, діюча київська влада та очільник КМДА не здатні впоратися з тим рівнем корупції та розкрадання бюджетних коштів, що склалося в місті. Яскравими прикладами, є хаотична забудова, відсутність генерального плану та добудова станцій метрополітену, на які вже витрачено більше 4 мільярдів гривень, а виконано робіт на 26 відсотків.

Тому за останні сім років років у столиці не склалися зміни, які так очікують кияни. Дуже важливо зрозуміти причини того, що відбувається у місті, та разом знайти разом вихід.

Ми - як представники однієї політичної сили, що представляють інтереси киян як у Верховній раді, так і у Київській міський раді, переконані у тому, що наразі у самий короткий термін потрібно ситуацію на краще та запропонувати альтернативу розвитку міста. Ми всі спостерігаємо за останній період, яка велика кількість насправді зараз фактів щодо виявлення корупції у комунальних підприємствах. Ми всі бачимо та чуємо це не лише в інформаційному полі, а і під час спілкуваннями з виборцями. Не для кого не секрет що той стан ЖКГ, транспорту, екології, стан неконтрольованого будівництва, відсутність створення мобільності людей говорить про те, що зараз у Києві абсолютно відсутнє управління містом. Але ми розуміємо, як це вирішити.

Наразі на фінальній стадії знаходиться концепція розвитку міста, яку ми розробили для того, щоб покращити життя киян. Вона буде включати в себе 10 окремих блоків, направлених на те, щоб Київ почав виконувати свою головну місію – він повинен стати у найближчі роки провідною європейською столицею, центром культури, науки, освіти, екологічних ініціатив, спорту та туризму. Нам дуже пощастило, що наша країна знаходиться у самому центрі Європи. Тому перший крок – головна стратегічна мета, яку потрібно реалізувати, це те, що Київ повинен стати столицею європейської держави. Тобто створити всі умови, щоб саме у Києві ми мали центр ділової міжнародної активності. Потрібно щоб міська влада повернулася обличчям до того, що Київ має унікальну історію і неконтрольована забудова та руйнація будинків з історичною цінностею – це вандалізм. Далі, Київ – це місто для людей, це місто у якому ми створюємо комфортні умови проживання людей і турбуємося, щоб послуги, у тому числі житлово комунальні, були європейського рівня.

Мобільне місто – ми всі кожного дня проводимо у заторах велику частину свого життя. Чому ж таки гарні інфраструктурні проекти - Шулявський, Подільско-Воскресеньский мости, маючи бюджет, не добудовуються. А на цьому хтось заробляє гроші.

Місто парк – ми вважаємо абсолютно точно, що до завершення інвентаризації всіх зелених насаджень точно потрібно призупинити видачу дозвілів будівництва нових об’єктів нерухомості, оскільки ми спостерігаємо дуже часто, коли вони видаються з численними порушеннями і забудовується кожен вільний шматочок землі.


Здорове місто – ми всі розуміємо, що здорове людей є пріоритетом. Чому до сіх пір у медицині впроваджені корумповані схеми? Ми повинні створити умови, щоб люди отримали якісні медичні послуги, не сплачуючи хабарі.

Питання води – у нас це один із ключових пріоритетів. Ми сьогодні маємо погані показники. Потрібно, щоб цього не було.

Збалансоване місто – це місто, яке буде відповідатиабсолютно національному генплану у збалансованому підходу до забудови, де будуть розміщуватися об’єкти відповідно до зонування. Щоб місто одночасно виконувало місію центра інфраструктури розвитку, а з іншого боку дозволяло мешканцям жити комфортно.

Ділове місто - ми пропонуємо створити ділове сіті на Лівому березі і ми фіналізуємо концепцію цього проекту, яку дуже скоро представимо на розсуд киянам.

Культурний центр - культура завжди була однім із пріоритетів. Сьогодні ми бачимо, що фактична підтримка культурних заходів абсолютно не відповідає сучасним викликам та потребам. Тому будемо робити все, щоб це виправити.

Привабливе та комфортне місто – питання благоустрою. Коли ми зіштовхнулися з абсолютним неконтрольованою кількістю МАФів і відповідно з розміщенням неконтрольованої зовнішньою рекламою. Це також потрібно усунути.

Хочу підкреслити, що наш інтерес полягає не у політичній площині, а у площині задоволення того заходу справедливості, і того очікуванні киян, коли вони нас обирали. Як нас, так і діючого мера, так і депутатів Верховної ради.

А чого потребують кияни? Вони потребують не політичних дискусій і баталій, а конкретних результатів. Ми спостерігаємо велику низку проблем і абсолютно відсутність системного підходу до вирішення цих проблем і та підходу до формування збалансованої програми розвитку міста. Ми саме з цього починаємо - ми фіналізуємося.

Тому зараз я і даю анонс напрямів, за якими ми будемо працювати. Київ - це унікальне чудове місто з великими можливостями. І незалежно від того, до якої ми політичної сили відносимося, чи відносяться наші опоненти, люди чітко побачать – хто діє у власних інтересах. І хто діє в їх інтересах.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
ТЕГИ: Украина,борьба с коррупцией,Виталий Кличко,Слуга народа
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.