СБУ заблокувала поблизу Києва нелегальний видобуток надр на мільйони гривень

16 вересня 2021, 17:27
Власник сторінки
фрілансер
0
683

СБУ заблокувала у Київській області схему незаконного видобутку і збуту копалин у промислових масштабах.

На зображенні може бути: на відкритому повітрі та текст «ужба пеки аёни»
Ділки нелегально продавали оптові партії піску на мільйони гривень.
За оперативними даними, щомісяця майже 600 вантажівок приховано вивозили копалини з підпільного кар’єру у Бориспільському районі.
На зображенні може бути: 1 особа, на відкритому повітрі та текст «D служба без еки украй»За попередніми даними слідства, нелегальний бізнес організували представники однієї з місцевих комерційних структур. Ділки видобували і реалізовували пісок без відповідних дозвільних документів.
Учасники схеми знаходили своїх клієнтів через особисті зв’язки і відвантажували продукцію замовникам за підробленими товарно-транспортними накладними.
На зображенні може бути: стоїть та на відкритому повітріУ межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 364-1 (зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) Кримінального кодексу України, триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин правопорушення і притягнення до відповідальності осіб, причетних до нього.
Наразі встановлюється розмір шкоди, завданої навколишньому середовищу внаслідок протиправної діяльності.
На зображенні може бути: на відкритому повітріЗаходи з викриття і блокування незаконних дій проводили співробітники Головного управління СБУ у м. Києві та Київській області за процесуального керівництва Солом’янської окружної прокуратури .
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
ТЕГИ: СБУ,криминал,Надра,Київська область
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.