Хустська єпархія УПЦ МП вимагає гроші від своїх священиків

06 жовтня 2021, 14:08
Власник сторінки
0
64
Хустська єпархія УПЦ МП вимагає гроші від своїх священиків

Хустська єпархія УПЦ МП вимагає гроші від своїх священиків

Останнім часом набирає обертів незворотній процес переходу релігійних громад УПЦ Московського Патріархату до незалежної Православної церкви України.

Одразу після призначення єпископа Симеона Голубку на керівну посаду вікарного єпископа в Хустської єпархії УПЦ МП, в церковній структурі розпочались масштабні фінансові побори.

Так, єпископ Симеон, з метою привласнення фінансових активів в найбільш грошовитих громадах, розпочав діяльність з дискредитації місцевих священиків та їх подальшого усунення з посад. Результатом ставало його тимчасове призначення на посади настоятеля. Як відомо, така ситуація мала місце в смт. Буштино Тячівського району, в Грушівському чоловічому монастирі УПЦ. Подейкують, що від монастиря єпископу Симеону щомісячно надходить близько 2 тис. доларів, які останній освоює для будівництва власного будинку.

З цього приводу, наприкінці вересня п.р. група священиків Хустської єпархії надіслала листа на ім’я керуючого справами УПЦ митрополита Антонія Паканича, у яких священники заявляють про відсутність реакції на вказані дії з боку правлячого митрополита Марка.

До речі, рідний брат останнього є єпископ  Парамон, один із смотрящих в керівництві Російської православної церкви, права рука патріарха РПЦ Кирила. В одному із інтерв’ю, Парамон розповідає журналістам, що «він отримує накази як чинний офіцер армії», що звучить вкрай підозріло як для служителя Богу. Посилання  -   https://zakarpattya.net.ua/Blogs/209082-Zakarpatskyi-arkhiierei-RPTS-vypadkovo-spalyv-svoi-zv%E2%80%99iazky-z-FSB

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.