МЕГА-ПОПУЛЯРНА І КОРИСНА КАВА БУЛЛЕТПРУФ З МАСЛОМ: А ВИ ВЖЕ СПРОБУВАЛИ?

14 лютого 2020, 13:54
Власник сторінки
Со-основатель FoodEx
0
39
МЕГА-ПОПУЛЯРНА І КОРИСНА КАВА БУЛЛЕТПРУФ З МАСЛОМ: А ВИ ВЖЕ СПРОБУВАЛИ?
Веганський рецепт буллетпруф кави

В чому секрет bulletproof кави і чому від неї худнуть?


Мене, Світлану Котенко, як співзасновницю сервісу здорового харчування зацікавила популярність такого нестандартного поєднання масел і кави в контексті схуднення, та ще й з такою назвою (bulletproof — з англ. куленепробивний) — і ми з командою вирішили дослідити цю тему. Особисто я вже 2 роки не п'ю каву і перейшла на чай матчу і трав'яні чаї, тому хотіла розібратися: ця кава дійсно корисна або ж стала черговим хитрим рекламним прийомом. Ми перечитали десятки варіацій рецептів цієї кави, ознайомилися з інстаграмом винахідника напою Дейва Еспрі (Dave Asprey), спробували й собі такий "енергетичний коктейль", запитали рада у нашого дієтолога щодо впливу жиру та кави на організм і повністю готові вам все розповісти. 

Почнемо з оригінальної рецептури кави буллетпруф. Змішуємо в блендері 200 мл гарячої чорної кави, завареної в пуровері або френч-пресі (з 14-20 г меленої кави), 1-2 столові ложки несолоного вершкового масла (30-60 г) і від 1 чайної до 2 столових ложок кокосового масла (5-34 г). Такий збитий напій виходить дуже ніжним і кремовим, а щоб отримати його смак максимально виразним і не гірким, краще брати суміш арабіки та робусти (у співвідношенні 80% арабіки, 20% робусти).

Як ви розумієте, жирів в цій каві чимало, тому наш дієтолог Наталія Федоренко рекомендує замінити вершкове масло на масло гхі. Також як і в попередньому рецепті змішуємо каву, масло гхі та кокосове масло в блендері і отримуємо свою смачну каву. Такий буллетпруф буде чудово тонізувати організм, підійде замість перекусу, наповнить організм насиченими жирними кислотами і прискорить обмінні процеси. На відміну від еспресо або американо він м'яко діє на організм і до того ж не лягає баластом на слизову шлунка як кава з молоком або вершками, не містить цукрів і казеїну (основний компонент молочного білка). Обов'язково рекомендуємо спробувати! Наш рецепт буллетпруфу відмінно підійде також веганам і людям на кето-дієті. 

Величезною перевагою такої кави є те, що вона позбавляє вас відчуття голоду і дає потужний заряд енергії. Як говорить сам засновник, цей напій багато в чому допоміг йому скинути зайву вагу — а це близько 40 кілограмів. Плюс до всього він зберігає ясність розуму і концентрацію — ви легше впораєтеся з щоденними завданнями.

Ідея створення такого потужного енергетичного напою прийшла до Дейва Еспрі після подорожі до Тибету, де він спробував місцеву суміш чаю з маслом яка. Той чай настільки наповнив Еспрі енергією, що після повернення додому він став розробляти подібний напій на основі кави. І, хочемо сказати, у Дейва вийшла дійсно дуже смачна і корисна (так-так, саме корисна) кава!

Щоб ефективно стежити за вагою і робити це із задоволенням, рекомендуємо скористатися рецептом буллетпруф кави від дієтолога FoodEx Наталії Федоренко.null

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Lifestyle&Fashion
ТЕГИ: здоровое питание,здоровый образ жизни,кава
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.