Сепаратисти розпочали інформаційну війну на Вінниччині

08 липня 2014, 10:04
Власник сторінки
журналист
0
239

В мережі з’явилася інформація, що бронежилети відправлені мешканцями Вінниччини для бійців 9 батальйону територіальної оборони «Вінниця» виявилися не якісними. Що ж стоїть за таким «зливом»?

На одному з інформаційних вінницьких сайтів з’явилася інформація про те, що частина бронежилетів відправлених бійцях батальйону «Вінниця» в зону АТО виявилася не належної якості. Анонімний автор посилається на власне джерело інформації – начальника штабу батальйону.

Як вдалося дізнатися, закупівлею бронежилетів займався один із благодійних фондів, що діє у Вінниці. Саме він закупив 30 бронежилетів, які виявилися начебто не якісними. Але всі «броники» пройшли тестування на простріл. Вони були 4 класу. Тобто, вони можуть витримати постріл кулі від автомату АК-74 (Автомат Калашникова) з спеціальною кулею.

Нижче наведенні класи «броників»: 2-й клас - від пістолетів та мисливських рушниць, 3-й від автоматів, 4-й -  від автоматів з бронебійною кулею, 5-й - від снайперських рушниць, 6- й - від рушниць з особливо потужними патронами.

Бронежилети які були придбанні для 9 батальйону Вінниця витримували кулю 5,45 мм, стальну, термозміщену. З відстані стрільби 5-10 метрів. Цим параметрам цілковито відповідають бронежилети. Але, як виявилося, у зоні АТО перевіряли «броники» за критеріями 5 чи 6 класу. Тобто, відстрілювали їх з снайперської рушниці СВД з кулями 7,62 мм з відстані до 10 метрів. А такий бронежилет не таку потужність кулі не розрахований.

Тут виникає кілька запитань: чому фонд, що займався закупівлею амуніції, не придбав «броники» для потужнішої зброї; чому інформація про ніби то «браковані» спецзасоби поширюється анонімно; хто намагається «підставити» владу, поширюючи «дезу» про ніби то не якісні бронежилети.

Це вже не кажучи про таке запитання: кому вигідно сіяти паніку серед вінничан та бійців територіального батальйону.

І відповідь на це запитання очевидна: паніку та зневіру серед цивільних і військових напевне сіють терористи та їх посібники та агенти, які є серед нас. Їхня ціль – підірвати довіру до органів влади, військових підрозділів і правоохоронців, до волонтерів та представників громадянського суспільства, які роблять усе можливе, щоб забезпечити і захистити бійців на Сході. Це вони намагаються зробити за допомогою таких «інформаційних викидів».

Ясно, що фонд займався закупівлею бронежилетів для того, щоб уникнути складних тендерних процедур по закупівлі обладнання подвійного призначення. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: влада,Вінницька область,бронежилет
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.