Прошу Порошенка знайти можливість ввести пряме президентське правління в зоні АТ

16 липня 2014, 15:52
Власник сторінки
журналіст
1
141

Щойно повернувся з території проведення антитерористичної операції в Україні.

На звільнених від сепаратистів територіях Донеччини і Луганщини звичайні громадяни, з якими я розмовляв, говорять про необхідність введення прямого президентського правління.


 

Люди вважають, що введення президентського прямого правління дозволить до наступних виборів навести лад в Луганській та Донецькій областях, адже вони дуже бояться, що сепаратисти знову повернуться і до влада знову прийдуть люди Ахметова і Єфремова. Вони не хочуть, щоб відбулася контрреволюція. Адже якщо це відбудеться, то не тому, що люди за них проголосують, а тому, що у цих структур є великий досвід фальсифікацій.

 

Можливо, пряме президентське правління в даному випадку – це і не найкраща ідея, але оскільки її висловили люди, то я мушу донести це прохання до Президента.

 

Саме тому, я звернувся до Президента з пропозицією – зробити усе можливе, щоб на той період поки не зрозуміла ситуація з Донецьком та Луганськом, він увів спеціальний режим керування цими областями, так як цього хочуть місцеві жителі.

 

Введення прямого президентського правління не передбачено українським законодавством, в той же час, за умови повної відсутності місцевих рад, які або самоусунулися від виконання своїх обов’язків, або вступили у змову із сепаратистами, голови місцевих адміністрацій якраз і можуть бути інструментом прямого президентського (парламентського, кабмінівського) правління.

 

Головне – дати віру людям в те, що ті, хто знущався над ними протягом останніх понад 20 років, не матимуть шансу знову «дорватися» до влади.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Порошенко,Бригинец
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.