Що таке Україна?(11)

21 липня 2014, 14:33
Власник сторінки
1
342

Майдан - це...

Що таке Україна? (11)
Майдан — це умови і процес формування колективної думки...
А що таке діючий нині інститут президенства в Україні зокрема? Як свідчить практика, це одна велика сідниця, яку всі “розумні” люди намагаються дістати язиком. Так працює система, бо інакше не виживеш. А на підтвердження тези про довгі язики, запитайте у будь-кого: що таке Система? Але не сподівайтесь на адекватну(зрозумілу ) відповідь. І тільки виховання не дозволяє декому послати такого тлумача на три веселі літери.
Коли ми (Український тип мислення) говоримо про зміну Системи, то маємо на увазі зміну економічної моделі(!) Тобто, система-це економічна модель.
Є абсолютно очевидним, що поведінка інституту президенства по відношенню до Майдану вказує на протиріччя, які є незмінними.Тобто, той механізм по дескредитації Майдану відбувається вже на ментальному рівні. До речі, як і захист Майдану знаходиться на тому ж рівні.Тобто, вже захисники Майдану намагаються захищатися лише силою.<...>
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ментальність — це умови і спосіб вирішення питань на межі необхідного і перспективи.
Прикладом може слугувати християнство, концепція якого полягає в тому, що основне життя і людини зокрема планується, передбачається на якомусь тому світі.
Це приклад набутого менталітету.(Когнітивний дисонанс)<...>
А є ментальність природня, концепцією якої є збереження  умов для життя на Землі.
Все має свою історію. Має свою історію і брехня. Ось саме в питаннях розуміння буття(ментальність) вона(брехня) і ховається.
На фоні російської брехні Ватикан виглядає навіть пристойно, визнавши сексуальні збочення і фінансові махінації в своєму середовищі.
Констатація факту злочину(доконаного) і замовчування щодо механізмів ( їх відсутність) виключення таких злочинів у майбутньому і є брехнею або “нульовий артикль”.
А замість майбутнього часу ми чуємо відмовку:-Чим хворіє суспільство, тим хворіє і церква(?)
І в цих/таких умовах з”являються задрочені пошуком шматка хліба філософи(Попович), історики(Вятрович), журналісти(Портников...), політологи(Фесенко...), цілі партії, щоб обслуговувати цю тезу. Тобто, утворити  ілюзію мислення.
Яскравим прикладом можуть слугувати так звані популярні нині телевізійні ток-шоу в Україні (Шустер-лайф, Свобода слова), де збираєтьс вся ця шобла, щоб тримати увагу іншої части суспільства на наслідках, які формують ілюзію безвиході. Наприклад: вкрадено один мільон! Так це ж багато. От якби 999тис.- було б нормально. Вбито тисчу людей! Так це ж багато. От якби 999чол.- було б нормально. Згвалтовано тисячу дітей! Так це ж багато. От якби 999- було б нормально... 
_______________________________________________________________________________
І саме перед Майданом стоїть завдання все ж таки знайти в цьому інституті президенства(владі) голову і всунути туди колективне рішення. Хоча, як свідчить практика, знайти там ту голову не так вже й просто, тому що у самого Майдану своя невідомо де знаходиться. До речі, в стані пошуку власної голови українці знаходяться з того самого моменту, як довірили писати свою історію церковникам. Фактично віддавши свою пам”ять чужинцям. Для декого процес повернення пам”яті може виявитись дуже болісним, але таке життя.
Так ось, щоб всі, хто пітдримує Майдан змогли однаково розуміти можливі варіанти його майбутнього, мусимо освіжити в пам”яті таке поняття як діалектика. Ось візуалізація цього поняття на український манер.
Візьмемо звичайне куряче яйце і покладемо його під квочку. Ящо все добре, то обов”язково з”явиться ціпля. Якщо те ж саме яйце ми покладемо в киплячу воду, то отримаємо дієтичний продукт. Якщо залишити яйце лежати, то з часом воно почне розкладатись з середини і ми отримаємо гній в шкорлупі або бовтуна.
 Щоб оминути статус "дієтичного продукту"(через пропозиції окремим членам Майдану) або "бовтуна", Майдан повинен зробити для себе певні інтелектуальні зрушення, а саме: Майдан - це не якесь стихійне лихо,що виникає час від часу, а повноцінний соціальний механізм, що відновлює свою функцію на постійній основі в результаті еволюції.
Саме так жили наші пращури. Пропозиції зароджувались, обговорювались й затведжувались для виконання саме в такий спосіб для всіх без вийнятку. І тоді не виникало питання, коли і як вплинути на будь-яку ланку в соціальному ланцюжку.
Тим самим Майдан має припинити ганебну практику розколу суспільства за ознаками партійної приналежності. Прапор України, Герб України, Гімн(Славень)України повиненні бути єдиними атрибутами Держави.( Але не слід плутати партійну символіку з Прапором народу кримських татар)
Майдан практично довів, що він чітко відмежовує сильні і слабкі сторони діючого чиновницького апарату в керуванні державою.
І саме з метою своєчасної ліквідації цих слабких місць Майдан потрібен в Україні.
Мусимо нагадати і самим собі в тому числі, що саме Майдан поставив остаточну крапку у визначенні стратегічного курсу для України(Парасюк).
Саме Майдан остаточно визначив головного ворога для країни і несе основний тягар у боротьбі з цим ворогом.
Суть(вада) кожного чиновника полягає в тому, щоб копіювати, а не діяти осмислено. Так діє Система. Ось один із прикладів
Дія цього “добродія” абсолютно схожа з тією, якби ми зараз запропонували цьому пану Шевченкові придбати собі бичачі яйця на якомусь м”ясокомбінаті і причепити їх йому. Пояснивши це тим, що, мовляв, як це вплине на його потенцію ми не знаємо, а от ефект на пляжах Каліфорнії чи Флоріди можемо гарантувати, коли він там з”явиться в плавках.А також виставимо йому рахунок за пропозицію в розмірі місячної зарплати Народного депутата України.
І тут навіть не важливо, що є мотивацією цього копіювання: чи то брак освіти, чи то спроба шахрайсва від великого розуму.Тут важливо, що ми матимемо у підсумку?
Якщо брати до уваги те, що один і той же закон одночасно може бути і пустою декларацією для одних, і гарантувати надприбутки для інших, то  ми отримаємо тіж бовтуни(яйця) тільки в профіль.Для цього достатньо проаналізувати історію законотворчості, пов”язану з регулюванням акціонерних товариств, і співставити з тим, що має більшість громадян від тієї законотворчості...
Верхом людської нікчемності і є дія спрямована на створення ілюзії дійсності І ще одна важлива деталь,-це коли такі люди тішаться зі своєї нікчемності(вміння одурити,збрехати).
Так ось, щоб уникнути цієї законодавчої дистонії існує дуже простий рецепт.
Свого часу присутні на Майдані(Майданах) українці представляли частинки України - паї- в прямому сенсі цього слова. Козаки воювали за пай , а патріоти воюють за пайку І ніякого тут цинізму немає. Це дійсність, яку маємо повернути. Для цього ніякої зброї не потрібно. Достатньо зрозуміти весь механізм цієї економічної моделі.
І тут від імені Майдану має прозвучати застереження бійцям заскарузлої бюрократії. Якщо вони вважають, що достатньо такої маніпуляції, яка дозволить перенести весь бюрократичний маразм з паперу на комп"ютер, і тим самим перенесуться із "вісімнадцятого сторіччя" в двадцять перше, то вони глибоко помиляються.
Комп"ютер чекає на персонального користувача, який вміє будувати і обслуговувати дороги, енергетичні системи, заводи фабрики, а не спостерігача за бюрократичним маразмом в електронному вигляді !
Комп"ютерний світ ненавидить посередність тим більше бюрократичну.
І в цьому контексті буде дуже слушною порада безпосередньо Парубію і Порошенкові не витрачати кошти на грамотки і медальки, а спрямувати їх на прогалини в  освіті зокрема і тих, хто з часом повернеться до мирного життя... 


 
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: майдан,ментальність,Причини економічної кризи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.