Кожний п’ятий українець працює в сфері аграрного виробництва

16 листопада 2014, 20:28
Власник сторінки
Експерт АПК
0
140

В останні роки чисельність людей зайнятих у сільському, лісовому та рибному господарстві України склала майже 3,6 млн чоловік.

В останні роки чисельність людей зайнятих у сільському, лісовому та рибному господарстві України склала майже 3,6 млн чоловік. А це майже п’ята частина від всього працюючого населення України.  Переважна більшість з них працює в невеликих та середніх господарствах. І саме вони потребують першочергового захисту та підтримки держави. Частка АПК в ВВП України наближається до позначки 20 %, що  передбачає  збільшення впливу  агросфери  на систему державних фінансів.

Підтримка аграрного сектору одне з першочергових завдань Уряду – про це повідомила Владислава Рутицька, заступник Міністра АПК з питань євроінтеграції.

В рамках реалізації стратегії розвитку України, запропонованої Петром Порошенком  до 2020 року прогнозується збільшення частики ВВП на душу населення в 4 рази та зростання обсягу прямих іноземних інвестицій в Україну до $ 40 млрд. не менше третини з яких має  піти в аграрний сектор. Саме сільське господарство сьогодні єдина галузь виробництва, яка демонструє позитивну динаміку зростання і постійно збільшує надходження до бюджету.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: коалиция,президент,апк,уряд
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.