Всі ми-трохи Україна?

08 грудня 2014, 13:07
Власник сторінки
0
71

Всі ми-трохи Україна?

39 з 47 країн Старого континенту відчувають більш -менш серйозні проблеми в галузі прав людини , свободи слова та верховенства права . До такого висновку прийшли експерти Ради Європи. « Такі серйозні порушення , як корупція , безкарність , торгівля людьми , расизм і дискримінація , посилюються на території всього континенту , - наголошується в доповіді організації . - Криза в Україні найбільш наочним чином ілюструє небезпеки , які нас підстерігають . В Україні відсутність незалежної судової системи , системи стримувань і противаг в парламенті і відсутність свободи слова привели до масової корупції та зловживанню владою. Це викликало недовіру , соціальні протести , а в кінцевому підсумку - революцію».

Європа все ще пожинає плоди міжетнічних протистоянь. Незважаючи на зусилля останніх десятиліть , в 39 країнах Старого континенту залишається ризик серйозного міжетнічного і міжнаціонального протистояння.

 

Як показала ситуація в Україні, за лічені тижні , здавалося б , невинні звинувачення і приховані образи на цьому грунті можуть стати причиною збройних конфліктів .

Корупція процвітає в 26 країнах Європи , при цьому в 20 країнах відсутня ефективна і незалежна судова система. Таким чином , принаймні , в половині країн Європи при відповідному збігу обставин може відбутися розмежування територій , як це відбувається в даний момент в Україні .

 

« Випробування для європейської безпеки таяться швидше всередині територій окремих країн , ніж чим у класичних конфліктах між різними країнами» , - в інтерв'ю журналістам зазначив представник Ради Європи Даніель Хольгтен ( Daniel Holtgen ) .

 

При цьому ситуацію в даний момент ускладнюють зростаюче безробіття і посилення соціальна нерівність .

 

Після України найбільш проблемною точкою на карті Європи залишається Боснія і Герцеговина , де ситуація в цілому дуже схожа на українську , за винятком політичного протистояння.

В середині 90 -х років зусиллями міжнародних посередників країна встала на шлях федералізації , коли кожної з національних груп були надані найширші повноваження з елементами суверенітету.

 

Через півтора десятиліття з'ясувалося , що «глас народ» в суб'єктах федерації був монополізований « патріотичними » кримінально- політичними структурами, проти яких сьогодні єдиним фронтом виступають представники всіх національних груп Боснії і Герцеговини.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.