Путіна зупинить тільки наша сила!

18 грудня 2014, 19:44
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
3
278

Думав спочатку серйозно прокоментувати чергові заяви Путіна, які він зробив сьогодні під час підсумкової прес-конференції. А потім зрозумів, що це марна справа

Неможливо сприймати всерйоз та коментувати маячню і демагогію Путіна про те, що російського «ведмедика» начебто «прагнуть посадити на ланцюг» та «вирвати і зуби і кігті». Що Москва, насправді, нікого «не атакує … ні на кого не нападає», а «тільки захищає свої інтереси». Що вибір перед росіянами полягає в тому, щоб або «зберегтися, боротися і стати більш незалежними», або «щоб нашу шкуру повісили на стінку» і, виявляється, «Крим тут ні при чому». 

Усі заяви Путіна в частині положення Росії у світі та політики щодо України – це, з одного боку, набір пропагандистських кліше, грубих пересмикувань та відвертої брехні, а з іншого боку – потік психологічно вразливої свідомості.

За своїм суспільним призначенням «одкровення» Путіна – це зразок гебельсовської пропаганди з метою маніпуляції свідомістю. На жаль, той факт, що російське суспільство у своїй значній масі, як свідчать численні соціологічні опитування протягом останніх 9 місяців, так легко проковтнуло неймовірну брехню і продовжує піддаватися такому примітивному зомбуванню, свідчить про його серйозну ментальну хворобу. 

Росія очевидно хвора на так званий Веймарівський синдром. Коли агресивна імперія (чи то Німеччина початку 20-го століття, чи то Росія кінця 20-го – початку 21-го) зазнає поразки, то хвороблива реакція – це звинуватити у своїх проблемах усіх інших та спробувати «піднявшись з колін» узяти реванш. Замість того, щоб спрямувати усю свою національну енергію на внутрішній розвиток і процвітання. Звідси готовність піддатися на спокусу демагогічного реваншизму та вразливість до цинічної гри влади на примітивних інстинктах народу, так само як і прагнення прикинутися невинно ображеним та приниженим зовнішнім світом.

Ви звертали увагу на надзвичайну схожість аргументації Путіна і Лаврова на висловлювання Гітлера та Гебельса?! Їх фундаментальна подібність просто вражає. Хворий на шовінізм та неадекватне сприйняття світу народ небезпечний і для оточуючих, і для самого себе. На жаль, часто, як свідчить історія, для свого лікування він потребує повторної поразки. Росія невідворотно програє у другій «холодній війні», яку сама накликає на себе.

Ось чому цивілізованому світу на чолі з США та ЄС необхідна оновлена політика стримування, жорсткі економічні санкції проти Росії та всебічне посилення обороноздатності України та бойової спроможності українського війська для відбиття агресії Москви.

Слава Україні!.

 


Олег Ляшко,
Народний депутат України,
Лідер Радикальної партії

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: США,Кремль,РПЛ,Радикальна партія,Донбас,Україна,Олег Ляшко,Путін,Євросоюз,війна,санкції,агресія,схід
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.