День народження терориста

01 січня 2015, 21:00
Власник сторінки
Народний депутат України, заступник лідера Радикальної партії Олега Ляшка
0
130

Вертаюсь оце з рідних западенських палестин в Київ, страшна ожеледиця, пуста траса, грає bregovic і згадую, що сьогодні день народження Степана Бандери


Одна його фамілія вводить в ужас ватніків і визиває культурологічний оргазм вишиватніків, для яких він не символ боротьби в дії, а добрий дядя в календарику.

Це, мабуть, та постать, яка викликає найбільше суперечок в нашій країні. Бандера - найбільш зручний образ, як не чудно, і для радянської пропаганди, і одночасно - для антирадянської. В наш час - кремлівської/ антикремлівської. Причина не лише у тому, що Степан Андрійович був політиком прямої дії. А і в моментах лінгвістично-містичних.

Мова - це магія. Все життя у цьому переконуюсь. Слово "бандера" - до чого ж яскраве, аж так і лізе на язик!.. Кажуть, на іспанській bandera - прапор. Символічно. Виникло придуркувате порівняння, то так, щоб кожен зрозумів. "бандера" - це, як "тітушка". Скільки тих тітушок було, є і буде, але яскраве прізвище приклеїлося до всієї категорії населення. Були не менш потужні постаті Шухевич і Коновалець (у мене в кабінеті його портрет), однак вороги називають нас саме "бандерівцями".

Так, Бандера - терорист, так, Бандера - вбивця. А ви знаєте багато національних героїв (кожної нації), які не вбивали, коли війна, і які не чинили терор як спосіб пропаганди і опору, коли держава-окупант займалась масовим терором?.. Дії Бандери, за які його прийнято засуджувати (моя точка зору, не претендую на істину) - цілком виправдана відповідь на те, що робили загарбники з його, моєю і вашою Батьківщиною.

Для мене Бандера ще з шкільних роківц - Герой, який віддав своє життя за Україну. Але якщо хтось думає інакше - це Ваше право. Героїв кожен обирає собі сам. Тим паче, наш народ, на жаль, ще довго відхаркуватиме наслідки радянської агітаційної машини. Ми - нація різних. На все життя запам'ятаю, як 18 лютого вже минулого року бачив гражданіна в балаклаві, який кидав коктейль Молотова з криком "АнтіФа!", а поряд жбурляли каміння козаки, волаючи у весь голом "Слава нації!". І щось не бились вони між собою, коли був спільний ворог - система. І коли в метрі від них пролетіла куля й вибила око старшому чоловікові, котрий був поряд, це не налякало ні одного, ні інших... Напевне, правий Топчій, що українці пережили стільки різних інформаційних посилів у своїй голові, що по-справжньому спільні - ті, які не викликають сумнів ні у кого - Герої - у нас з'явились тільки зараз. Небесна Сотня і загиблі під час АТО Воїни Світла...

Разом з тим, кількість тих, для кого Бандера є Героєм за останній рік зросла більше, ніж за попередні 22. Такий вже рік у нас був: кривавий і величний, болісний і сповнений надій. Закінчилась ЕРА БАНДИ після бою із знаменом БАНДЕРИ... Знов магія слів.

Тих, хто щиро є патріотом, але Бандеру Героєм не вважає - зрозуміти можна. Натомість тих, хто засуджує будь-які заходи в честь дня народження Степана Андрійовича - зрозуміти важко. Хіба хтось в праві диктувати людям, хто для них має бути Героєм, а хто - не може бути?!.. До цього можна прийти лише своїм серцем і своїм розумом. Аргумент "марш із смолоскипами російські канали покажуть як факєльноє шествіє фашистов в Кієві" - виглядає убого. Щоб не відбувалось, пєрвий канал і россія-1 покажуть нас погано. Ми ж хунта. Якщо зустріти "журналістів" російських каналів хлібом-сіллю-салом-горілкою - вони потім, все одно, зроблять репортаж про каратєлєй, пьющіх кровь младєнцев.

P.S. До речі, до 17 років я жив у Рівному на вулиці Степана Бандери, яка до перейменування носила назву Московська. (і знов магія слів!). Сподіваюсь, Москву чекає така ж доля, як і вулиці Московської в Рівному..

Андрій Лозовий,
Народний депутат України,
заступник лідера Радикальної партії Олега Ляшка

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Шухевич,пропоганда,Степан Бандера,Радикальна партія,Герой України,Олег Ляшко,Андрій Лозовий,andriy lozovyi,день народження,терорист
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.