Дві крапки над «і» у визнанні Росії агресором

30 січня 2015, 15:28
Власник сторінки
0
88

У Верховній Раді підтримали звернення до міжнародних організацій про визнання угруповань «ЛНР» та «ДНР» терористичними організаціями...

У Верховній Раді підтримали звернення до міжнародних організацій про визнання угруповань «ЛНР» та «ДНР» терористичними організаціями, а також про визнання Росії країною-агресором. За це проголосував 271 народний депутат за 226 необхідних.

Це рішення парламентарів є одне із важливіших за ці місяці нової каденції депутатів. І хоча йдуть суперечки, щодо того, як це рішення вплине на хід подій, але зараз ясно, що наслідки лежать у політичній площині. Україна визнає агресію з боку Росії і просить захисту у світових держав. Також Україна навела докази цієї агресії. Напередодні засідання Верховної Ради голова СБУ Валентин Наливайченко заявляв, що Служба безпеки України має неспростовні докази участі російських спецслужб в організації та виконанні теракту у Маріуполі. Крім того, за даними СБУ, російська артилерія обстріляла місто Маріуполь.

«Верховна Рада визнає Російську Федерацію державою-агресором та закликає міжнародних партнерів України не допустити безкарності винних за злочини проти людяності вчинені від початку  російської агресії проти України», - наголошується в заяві.

Україна також попросила про надання військової допомоги з метою посилення посилення оборонних можливостей України, а також про надання гуманітарної допомоги. ВР закликає міжнародне співтовариство визнати факт агресії проти України, окупацію її території і посилити вимоги щодо повернення до міжнародно-визнаних кордонів.

«Цинізм кремлівської агресії, яка включає підтримку терористів на державному рівні перетворює вбивство безневинних мирних громадян на повсякденне явище. очевидною є причетність Росії до таких  терактів, як збиття цивільного пасажирського літака, трагедії у Волновасі, Донецьку та Маріуполі», - сказано в заяві.

Тобто, крапку над «і» поставлено. Тепер українська влада чітко сказала: РФ – агресор, підтримувані Росією терористи – злочинці. І в цьому питанні вже немає різночитань.

Тільки жаль, що не всі присутні в залі депутати проголосували за це. Перш за все це стосується до депутатів з так званого «Опозиційного блоку», які не голосували демонстративно. Замість цього вони видумали ввести в Україну миротворців ООН. Ніби не відомо чим це закінчиться. В ООН погодиться на введення контингенту тільки Росія. А далі Схід чекає сценарій Придністров’я, Абхазії і Осетії.

А Бойко ще й цинічно заявив з парламентської трибуни:

«Маємо провести прямі переговори з Російською Федерацією про спільні зусилля припинення вогню з метою забезпечення миру в Україні»

Тож, тепер цілком очевидно, чиї інтереси представляє так звана «опозиція». І це друга крапка над «і» цього рішення. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Росія,законопроект,УДАР Віталія Кличка,Верхована Рада,агресія,Ткачук,Вінниця
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.