Відкрите звернення до Президента України

13 травня 2015, 22:54
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
187

Петро Порошенко досі не підписав закон про позбавлення Януковича звання Президента України. Тому вимушений звернутися до нього з цим зверненням.

Президенту України 
ПОРОШЕНКУ П. О.

Шановний Петро Олексійовичу!

Постановою Верховної Ради України від 22 лютого 2014 року №757-VII «Про самоусунення Президента України від виконання конституційних повноважень та призначення позачергових виборів Президента України» було встановлено, що Президент України Віктор Янукович у неконституційний спосіб самоусунувся від здійснення конституційних повноважень та є таким, що не виконує свої обов’язки. 23 лютого 2014 року Постановою Верховної Ради України №764-VII виконання обов’язків Президента України згідно із статтею 112 Конституції України було покладено на Голову Верховної Ради України О.В. Турчинова, які він виконував до обрання на позачергових виборах Вас, Петро Олексійовичу, Президентом України.

Відповідно до ст. 1 Закону України «Про очищення влади» Верховна Рада України встановила, що Президент України Віктор Янукович своїми діями узурпував владу та призвів до підриву основ національної безпеки і оборони України, а також протиправного порушення прав і свобод людини. Тривалий час В.Янукович знаходиться в розшуку, як особа, яка переховується від органів досудового розслідування.
У зв’язку з тим, що Конституція України та чинне законодавство містять прогалини в частині правових наслідків самоусунення громадянина України від виконання повноважень Президента України, а також вчинення ним дій, які загрожували керованості держави, територіальній цілісності і суверенітету України та призвели до масового порушення прав і свобод громадян, Верховна Рада України 4 лютого 2015 року за нашою ініціативою прийняла Закон України «Про позбавлення В.Януковича звання Президента України», за який проголосував 281 народний депутат України.

9 лютого 2015 року згідно частини першої статті 94 Конституції України цей Закон було направлено Вам на підпис як Президенту України. Відповідно до частини другої статті 94 Конституції України Президент України протягом п'ятнадцяти днів після отримання закону підписує його, беручи до виконання, та офіційно оприлюднює його або повертає закон зі своїми вмотивованими і сформульованими пропозиціями до Верховної Ради України для повторного розгляду. Однак, всупереч зазначеній імперативній нормі Конституції України, Ви вже протягом понад трьох місяців не здійснили жодної з передбачених у ній дій – не підписали Закон і не повернули його зі своїми пропозиціями до Верховної Ради України для повторного розгляду.

Водночас, відповідно до частини третьої статті 94 Конституції України, у разі якщо Президент України протягом встановленого строку не повернув закон для повторного розгляду, закон вважається схваленим Президентом України і має бути підписаний та офіційно оприлюднений.

Фракція Радикальної партії Олега Ляшка у Верховній Раді України звертається до Вас, пане Президенте, як гаранта додержання Конституції України, з вимогою невідкладно виконати Ваш конституційний обов’язок – підписати та офіційно оприлюднити Закон України «Про позбавлення В.Януковича звання Президента України», прийнятий Верховною Радою України 4 лютого 2015 року.

 

З повагою

Народний депутат України,
Голова фракції Радикальної партії Олег ЛЯШКО

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Янукович,президент,закон,Радикальна партія,Україна,Олег Ляшко,Конституція,Петро Порошенко,фракція РПЛ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.