Василь Сидорак предложил написать заявление в СБУ на Ткачева

15 травня 2015, 17:55
Власник сторінки
Журналист
0
113

Вчера в авторском Василия Сидорака (пресс-секретаря ВО "Свобода" блоге на dumskaya.net полявилась запись, призывающая подать альтернативное заявление в СБУ на Юрия Ткачева - главреда газеты "Таймер"

Василий пишет: "Війна йде не лише на фронті. В нашому тилу тривають потужні інформаційні кампанії ворожої країни і Ткачьов їх зброя — міна сповільненої дії. Досвід мав би нас навчити, що на такі речі треба реагувати негайно і жорстко. Позиція щодо Ткачова тепер виявиться лакмусовим папірцем для кремлєфілів.". А так же пресс секретарь отметил еще одну особу, причастную к данным действиям пророссийского характера: "Чи не першою ґвалт навколо Ткачьова підняла така собі Валерія Івашкіна — та сама, яка їздила на території контрольовані кремлівськими терористами, а потім розповідала казки про враження від візиту. Її, до речі, також було б не зайвим одразу по поверненні затримати і допитати. Так ось Івашкіна на своїй сторінці в ФЕЙСБУК написала звернення на його підтримку. Під ним вже встигли підписатись кілька десятків співчуваючих Ткачьову."
Действительно, многие уже давно могли заметить в каком стиле пишет газета "Таймер" свои статьи. Более 90% из них пророссийского характера и направлены на информационную дезориентацию рядового украинца. Может ли быть такая "независимая" пресса и нужна ли она вообще?
Автор призывает поддержать альтернативное заявление в СБУ для поимки такого обманщика и врага украинского народа как Ткачев Юрий.

А вот собственно и само заявление:

«Ми, громадськість Одеси, вітаємо дії співробітників управління СБУ в Одеській області щодо зухвалого українофоба, редактора прокремлівського інтернет-видання «Таймер» Юрія Ткачьова. Протягом десятка років сайт був одним з інструментів Кремля в ідейній та інформаційній війні проти України. «Таймер» був ретранслятором кремлівської пропаганди, сіяв у суспільстві ненависть до України як держави та героїв національно-визвольної боротьби, виявляв відверту зневагу до національних цінностей і символів. При цьому працівники видання поводили себе зухвало і безкарно. Така діяльність зрештою і сприяла появі навесні 2014 року на вулицях міста осіб, які закликали Російську Федерацію до окупації території України. Немає жодного сумніву, що редактор «Таймеру» Ткачьов першим би побіг вступати в ряди терористичних угруповань на кшталт «ДНР» і «ЛНР», якщо б такі діяли в Одесі.

Закликаємо Вас не реагувати на істерію, підняту деякими одеськими журналістами. Апелюючи до Закону «Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів», вони фактично виправдовують Ткачьова. Насправді ж його діяльність не має жодного відношення до журналістської. Та й статус журналіста, зрештою, не дозволяє громадянину порушувати закон та Конституцію.

Висловлюємо великі сподівання на вашу подальшу активну діяльність щодо ліквідації терористичних угруповань та забезпечення спокою в місті. Одесити цього потребують. Хто як не Служба безпеки України може і має виступати гарантом цього».

Стоит ли что-то делать ради этого или нет - решать Вам, но кто, если не каждый из нас?
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.