Про пам'ятник Валентині Терешковій у Львові

01 липня 2015, 14:48
Власник сторінки
Голова фракції ВО "Свобода" у Львівській міській раді
0
106

Виникло питання що робити з пам'ятником радянському космонавту Валентині Терешковій у Львові. Чи підпадає він під закон про декомунізацію?

Коротко поясню: член Ради Федерації такий-собі пан Лісіцин надіслав Садовому листа, що хоче забрати пам'ятник Терешковій на рідну Ярославльську землю. Насамперед, хочу зазначити, що одноосібно рішення про демонтаж чи перенесення будь-якого пам'ятника у Львові ніхто приймати не буде. Ухвала міської ради передбачає створення комісії, куди увійдуть представники усіх фракцій, і лише рішенням цієї комісії будуть здійснюватися якісь дії.Звичайно, що не йшлося про те, аби пам'ятник радянській жінці-космонавту Валентині Терешковій переносити у музей Територія терору. Це абсурд, який поширили російські ЗМІ.

 Йдеться, передовсім про те, чи потрібен пам'ятник Терешковій у Львові? І це питання виникло не просто так. Чи знаєте Ви, що Валентина Терешкова є членом політради партіі Єдіная Расія ?Чи відомо Вам, що Валентина Терешкова підтримала анексію Криму?
http://www.unian.net/politics/890731-v-sevastopol-priehali-deputatyi-edinorossyi-iz-gosdumyi-smi.html 

 Тому я вважаю, що пам'ятник росіянці, яка підтримує політику вбивці-Путіна, яка не поважає кордони і територію держави-сусіда не місце у Львові, де кожна друга родина постраждала від радянського тоталітарного режиму в дуже недалекому минулому, де тепер кожна друга родина, якщо не відправила рідну людину на війну з російським окупантом, то бодай долучалася як волонтер чи жертводавець. 

 Так, беззаперечним є той факт, що це була перша жінка космонавт, та все ж у цьому випадку важливо, ким вона є тепер для України.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.