В Київраді почали розподіляти портфелі голів постійних комісій

17 листопада 2015, 15:08
Власник сторінки
1
327
В Київраді почали розподіляти портфелі голів постійних комісій

Розподіл портфелів голів постійних комісії Київради може відбутися 1 грудня, на першій сесії столичної міськради нового скликання. "Зараз у Київраді 16 постійних комісій, 16 буде і при новому складі.

Главою бюджетної комісії, як і зараз, може залишитися представник УДАРу Андрій Странніков. Його кандидатура раніше розглядалася на посаду секретаря міськради. Але Кличко планує висунути на цю посаду голову земельної комісії Володимира Прокопів - член "Солідарності БПП".

На місце голови містобудівної-земельної комісії пророкують когось із представників "Самопомічі".

"Ця комісія асоціюється із земельним дерибаном, тому на главу БПП не претендує, та й в" Самопомочі "побоюються. Але, незважаючи на це, секретар земкомісії, швидше за все, буде представляти президентську фракцію ".

Прізвища в кулуарах будівлі на Хрещатику, 36, звучать різні. Але багато хто схильний вважати, що очолити комісію може депутат від "Самопомочі" Костянтин Богатов.

На комісію з питань власності БПП також не претендує. Крісло її керівника має усі шанси очолити представник "Єдності" Павло Тесленко, який має досвід на посаді секретаря постійної комісії власності під час каденції VI скликання.

Комісію з питань ЖКГ запропонували очолити екс-голові КМДА Володимиру Бондаренку ("Батьківщина"). У нинішній каденції він курирує комісію з питань культури.

На лідерство в рекламній комісії пророкують депутата від БПП Руслана Окопного. Торік він пройшов у столичну міськраду без партійної приналежності по округу №41 у Подільському районі, а в цьому підкорив Поділ - вже як представник БПП.

Комісію З питань місцевого самоврядування може очолити  Костянтин Яловий, який раніше працював керівником апарату Оболонської РДА. Деякий час Яловий також керував департаментом комунальної власності КМДА.

Курирувати екологію столиці через керівництво профільної комісії, швидше за все, буде "Свободівець" Олег Гелевей. У 2002-2006 роках він працював помічником Олега Тягнибока.

Комісії з питань освіти, може очолити представник "Самопомічі" Наталія Шульга - депутат Київради поточного скликання, член фракції "Самопоміч". Також вона - професор в НПУ ім. Драгоманова.

Комісію охорони здоров'я може очолити представник "Батьківщини". Конкретного прізвища поки немає.

Комісії з питань культури може очолити представник менеджер БПП Дмитро Гордон, нині - секретар земельної комісії. Гордон відомий як письменник і журналіст, співзасновник газети "Бульвар Гордона".

У крісло голови комісії з питань торгівлі може сісти представник менеджер БПП Олена Овраменко. Рік тому вона пройшла до Київради по одному з округів Дніпровського району, де отримала симпатії виборців і в цьому році.

Молодіжно-спортивну комісію Київради напевно віддадуть представнику від «Батьківщини», кому саме ім’я поки не називають.

Головним борцем з корупцією в Київраді може стати "Свободівець",  депутат Верховної Ради минулого скликання, помічник нардепа-самовисуванця Олега Осуховського - Олег Бондарчук.

Транспортну комісію має шанс очолити представник БПП Ілля Сагайдак, який зараз працює на посту голови Святошинської РДА.

Поки немає чіткого кандидата на пост глави комісії з регламенту. Швидше за все, її віддадуть комусь із когорти юристів, які пройшли до міської ради від "Самопомочі".

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.