Податковий зашморг від уряду - альтернатива є

02 грудня 2015, 14:15
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
1
288

Новим Податковим кодексом, проект якого вніс уряд, пропонуються вбивчі для простих українців і вигідні для можновладців норми

Новим Податковим кодексом, проект якого вніс уряд, пропонуються вбивчі для простих українців і вигідні для можновладців норми. Зокрема:

1. Збільшення податку на доходи фізичних осіб - зараз діє 15% для зарплат до 12 180 грн, уряд пропонує 20% для зарплат від 1310 грн.

2. Збільшується податок на нерухомість - зараз 27,56 грн за кв метр (і є пільги для багатодітних, ветеранів тощо), уряд пропонує 41,34 грн за кв метр і скасувати всі пільги.

3. Уряд пропонує встановити транспортний податок 25 тис гривень для машин вартістю 1 млн грн (це 40 тис доларів) не старше 5 років.

4. Зберігається 20% податку на проценти з банківських депозитів.

5. Зберігається 15% податку на пенсії працюючих пенсіонерів.

6. Законом про дерслужбу повертається спеціальний режим нарахування пенсій для держслужбовців (90% від посадового окладу, тоді як в усіх інших до 60%). Нагадую, що саме за пропозицією фракції Радикальної партії з 1 червня 2015 року були скасовані спецпенсії для держслужбовців, що за 7 місяців дало економію бюджету Пенсійного фонду 230 мільйонів гривень.

7. Скасовується спрощена система оподаткування для малих підприємців. Запроваджуються касові апарати для підприємців 2 і 3 групи (які ми відбили з 1 липня 2015 року), збільшується податок із 4 до 20%.

8. Скасовується пільгова система оподаткування для сільгоспвиробників.

Депутати від Радикальної партії зареєстрували альтернативний до уряду законопроект, яким пропонується радикальне зниження податків, у першу чергу на фонд заробітньої плати.


Олег Ляшко,

Народний депутат України,

Лідер опозиційної фракції Радикальної партії 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Ляшко,Олег Ляшко,liashko,oleg liashko,радикалньа партія олега ляшка,Ляшко РПЛ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.