Угоду про Зону вільної торгівлі з ЄС потрібно переглянути

02 серпня 2016, 22:15
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
1
149

Я наполягаю на тому, що угода про вільну торгівлю з ЄС має бути переглянута в частині збільшення квот на постачання української продукції на ринки Євросоюзу.


Угода про зону вільної торгівлі з ЄС не відповідає своїй назві та має бути переглянута. В рамках цієї угоди доречніше говорити не про вільну торгівлю, а про надання часткового, незначного доступу українських виробників до ринків ЄС, що є неприйнятним для нас.

Судіть самі: Євросоюз надав Україні 36 тарифних квот, значну частину яких ми вже вичерпали. Наприклад, цьогоріч ми мали можливість без квот поставити на європейські ринки 20 тисяч т цукру. При цьому, минулого року ми виготовили мільйон тон цього продукту. Курятини, якої ми виготовили торік 1,2 млн т, ми можемо поставити до Європи тільки 15 тис. т. За перші три місяці 2016 року ми повністю вичерпали квоти по поставках меду, цукру, кукурудзи, борошна, птиці…

В той же час, в українських магазинах 90% продукції - імпорт. Український сільгоспвиробник виробляє товар, але не може його продати, або ж – віддає державі за копійки. В найгіршому випадку - продає зерно за кордон, з якого потім там виробляють і нам продають французькі булочки.

Я наполягаю на тому, що угода про вільну торгівлю з ЄС має бути переглянута в частині збільшення квот на постачання української продукції на ринки Євросоюзу. Коли наші закордонні партнери розказують, що хочуть нам допомогти - то найкращою допомогою буде реальне, а не формальне відкриття нам європейських ринків.

Ситуацію ускладнює те, що в нас немає державної політики, орієнтованої на підтримку національного виробника, і це також потрібно виправити. Треба надати можливість вітчизняним виробникам продавати свою продукцію якщо не за кордон, то хоча б на внутрішні ринки.



Олег Ляшко,

Народний депутат України,

Лідер Радикальної партії

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Ляшко,Радикальна партія,Україна,імпорт,Євросоюз
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.