Пилкою по живому лісу замість сухостою, або Хто знищує зелені легені Луганщини?

24 жовтня 2016, 11:10
Власник сторінки
0
73

Вимагаю перевірити факти незаконного вирубування лісу і відвантаження його на підприємства вугільного об"єднання «Первомайськвугілля», частина шахт якого знаходиться на тимчасово окупованій території Луганської області.

Генеральному прокурору України Луценку Ю.
Голові Служби безпеки України Грицаку В.
Міністру МВС України Авакову А.

Ліси в Луганській області покривають лише 7 % території області. При цьому значна частина з них-це штучно насаджені. У степовому Донбасі ліси мають особливе значення — це зелені легені нашого регіону. Але незважаючи на це в Луганській області зафіксовані факти масової незаконного вирубування лісових насаджень.

Тільки в цьому році співробітники прокуратури Луганської області направили до суду 67 кримінальних проваджень щодо корупційних правопорушень за фактами незаконного вирубування лісу, що втричі більше, ніж торік. Проте в залишку ще 215 проваджень, які не знайшли свого логічного завершення.

Звертаю Вашу увагу на характер розподілення лісогосподарчих земель Луганської області, який дає можливість для організації корупційних схем незаконної вирубки лісу. Так, наприклад, дозвіл на вирубку лісів в Старобільському районі дає Сєвєродонецьке лісництво. Аналогічна ситуація з дозволами на вирубку лісів в Марківському районі.

Згідно з нормативних документів на кожне вирубане дерево лісництво має надати паспорт, що це дерево – сухостій, який підлягає вирубці – санітарному очищенню. Втім, наразі, вирубають живі дерева.

Лісовим господарством в Луганській області опікується Луганське обласне управління лісового господарства, яке підпорядковується Державній агенції лісових ресурсів України.

За вісім місяців поточного року в Луганській області вирубано 118 тисяч 332 кубометри ліквідної деревини. Комерційні структури, які вантажать деревину вагонами - ТОВ "Арбора Біомас", ТОВ "Кедрліс", ТОВ "Укрліспром».

Основними замовниками деревини- є вугільні підприємства
«Лисичанськвугілля» та « Первомайськвугілля». Частина шахт останнього знаходиться на тимчасово окупованій території Луганської області.»

Вимагаю перевірити на момент порушення діючого законодавства факти розподілення лісогосподарчих земель на території Луганської області, яке дає можливість для створення корупційних схем щодо незаконного вирубування лісу.

Вимагаю перевірити факти незаконного вирубування лісу і відвантаження його на підприємства вугільного об"єднання «Первомайськвугілля», частина шахт якого знаходиться на тимчасово окупованій території Луганської області.

У разі підтвердження фактів відвантаження лісу на підприємства «Первомайськвугілля» які знаходяться на тимчасово окупованій території Луганської області вимагаю порушити кримінальні справи за статтею «Фінансування тероризму», відповідно до діючого українського законодавства.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.