В акції «Тарифний спротив» взяли участь понад 100 тис. українців

25 жовтня 2016, 12:25
Власник сторінки
0
195
В акції «Тарифний спротив» взяли участь понад 100 тис. українців

20 жовтня на центральних площах 11-ти міст України відбулася попереджувальна акція «Тарифний спротив».

Люди розуміють суть тарифного грабежу, підтримують розпочатий антитарифний опір. Вони готові до радикальних заходів (“не платити” — найспокійніше і найдобріше з того, що чув за увесь день). Люди не вірять – ні прем’єру, ні міністрам, ні МВФ. Люди вже не бояться – ні поліції, ні колекторів. Люди побачили та розуміють свою силу. Люди вірять у нашу і свою правоту, право жити по-людськи, а не “в розстрочку”.

Під час антитарифної акції нас підтримали абсолютно різні люди. Навіть поліцейські підходили і підписували Маніфест, вони говорили: «ми чудово розуміємо, що відбувається, ми не хочемо цього грабежу». Це радує, бо до цього насторожувала покупка нових водометів владою –– думаю, що з водометів не буде, кому лити по тих, хто не згоден із тарифами.

За один день було зібрано близько 30 тис. підписів під Маніфестом за зниження тарифів. Підписувала кожна четверта-п'ята людина — з тих, хто підходив до наших палаток. Підтримували, дякували або, навпаки, критикували, погоджувалися, сперечалися, переконували — головне, брали участь. Загальна кількість людей, що прийшли, приїхали з околиць міст — понад 100 тис.!

У Маніфесті міститься звернення громадян України до Президента, Прем’єр-міністра та Кабінету Міністрів України  з вимогою встановити обґрунтовані, а не завищені вдвічі тарифи. Механізм для цього запропований мною та авторитетними економістами України (О. Гончаровим, О. Охріменком, Д. Маруничем, В. Землянським, Ю. Гавриличечком, О. Кучеренком, А. Любаревичем, С. Белашко): необхідно скасувати ренту на газ для людей та ПДВ у ціні тарифу, що відразу ж зумовить зниження ціни й тарифу на газ у два рази.

На сьогодні від співініціатора «Тарифного спротиву» Євгена Мураєва вже навіть подано відповідну законодавчу ініціативу – законопроект № 5290 (про внесення змін до Закону України «Про ринок природного газу»).

Основне завдання «Тарифного спротиву»  – привернути увагу Уряду до того, що українці масово не згодні зі встановленими завищеними тарифами. Тому ми плануємо вести послідовну боротьбу до реального результату – зниження комунальних тарифів.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.