Варварам в Україні місця немає!

01 листопада 2016, 19:17
Власник сторінки
Кандидат экономических наук, депутат киевсовета
1
2715

Коли ти не маєш змоги щось створити сам, відбери це в того, в кого це щось вже є.

Здається, саме таким принципом керуються деякі винахідливі підприємці. Точніше, бандити, адже інакше їх назвати просто неможливо.

Що тільки у нас не захоплювали! «Укрнафту», «Житомирські ласощі», торгівельні мережі, елеватори, фермерські господарства! Остання відома спроба, яка начебто готувалася, - «Яготинський маслозавод», відоме всій Україні підприємство, яке намагалися скомпрометувати, довести до банкрутства, а потім захопити.

А які імена фігурували в пресі у зв’язку з рейдерськими захопленнями! Колишній дніпропетровський губернатор! Колишній в.о. Голови адміністрації в.о. Президента! Бізнесмени та депутати різного рівня! Ні дня без детективного сюжету про те, як люди в масках намагаються «повернути власність законному власнику». 

Але що з відповідальністю? Хтось покараний? Чи, можливо, принаймні ведеться якесь слідство? Ні! Тому що законодавство в руках рейдерів. Їм просто не вигідно вносити якісь реальні законопроекти, аби врегулювати ситуацію. Простіше прийти, “віджати” та пожинати плоди вже налагодженого виробництва.

Що там у нас на черзі? Телеканали? Лікарні? Школи? І я, мабуть скоро, не перестану дивуватись, тому що закони проти рейдерства у нас рейдери і пишуть!  Але й руки опускати не буду! В правовій державі, яка так прагне виховати цивілізоване демократичне суспільство немає місце варварам!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.