«Земельна сесія»: цигани, памперси і проплачені мітингарі

11 липня 2017, 20:57
Власник сторінки
Правдоборець
0
124

Вже майже місяць, як міському голові Кропивницького разом з секретарем міськради вдалось розблокувати сесійну роботу

Вже третє сесійне засідання конструктивно налаштовані депутати працюють і голосують за важливі для міста рішення. Кропивничани, які за півроку звикли до «водевілів», «бойкотів» та відвертої зневаги до них з боку «демократичної опозиції», довго не могли повірити, що «бойкоту» нарешті настав «капець». Недовірі людей сприяли істеричні заяви «цертіян» про те, що «нет у революции конца», що «нікто не забыт і ничто не забыто»… Але остаточно «диявола» з сесійної зали Кіровоградської міськради вигнали депутати фракції БПП, які зайняли конструктивну позицію відносно вирішення проблем містян. Що прогнозовано розлютило «цертіян», які вважали, що все «на мазі» і все під їхнім контролем.

Радикальний памперсоносець

Навіть після того, як міський голова провів спочатку одне, а потім і друге сесійне засідання у робочому режимі, кропивницькі журналісти розслаблятись не збираються і кожного разу поглядають у бік «сідала» фракції РПЛ, звідки звикли бачити циркові номери. Оператори телебачення знають, коли Демченко перетворюється на «бойового півника»: у той день він має особливий вигляд: погляд Павліка Морозова, червоне обличчя та загальне «нахохлювання» організму. Так було перед його епохальними сесійними істериками і його «підірунками» міському голові.

Але сьогодні щось пішло не так і . Демченко намагався робити хорошу «міну» і дякував дарувальницям, але після перерви втік із сесійної зали, прихопивши памперси з собою. Подейкують, що памперси підуть на продаж, адже всім відомо, що Демченко – власник невеличкого магазину на Новоолексіївці, у якому торгують залежалими продуктами харчування та самогоном. Отже, знайдеться місце і памперсам.

Рафік та Рубік

Не встигли «радикали» «переварити» подаровані памперси, як "на горіхи" дісталося їхньому місцевому лідеру Санасаряну. Справа в тому, що цей ділок вже кілька місяців не відвідував сесійні засідання, забиваючи не тільки на кропивничан, а і на загальний імідж партії Ляшка. В цей час Рафаел Рафаелович «кував бабло»: впродовж кількох років (якраз у розгар війни на українському Сході) він завів у місто і торгував їхнім крамом у Кропивницькому. Коли Рафаел захотів піти в політику і «ганяти» гроші на російські рахунки стало стрьомно, довелось возити гроші до Росії самотужки, , у якому рідко зустрінеш оригінал. Менш якісні «розкидують» під виглядом стокового одягу по магазинах «Спортландія» та Sport Discounter. 

Черговий «лабаз» під однією з цих вивісок вже з’явився на Колгоспному ринку. Жінки, які торгували тут дешевим взуттям, . На початку липня кілька циганських сімей вмить опинились на грані виживання: у місця, де вони 20 років торгували «знайшовся господар». Майданчик за ніч залили бетоном і з тієї пори там виріс «скелет» магазину, який скоро буде продавати… спортивний одяг. Жінки спочатку миром пішли до офіса Санасаряна, але отримали там лише насмішки і глузування на свою адресу. Потім Санасарян «натравив» на жінок поліцію, яка мала з ними «розібратися». Продавчині виявились не робкого десятка, поліції не злякались і прийшли на сесійне повідати про свої біди громаду Кропивницького.

Навіть попри відверте глузування з «не тої породи» продавчинь з боку Рубена Санасаряна і зверхнє ставлення «дона» Рафаела Санасаряна, жінки вели себе коректно – лише просили дати їм можливість заробляти копійчину, торгуючи своїм товаром біля майбутнього санасарянівського магазину. Але їм кожного разу дають зрозуміти: «ви – люди нижчого сорту», «милостиво» відправляючи торгувати до туалету Колгоспного ринку, або натякаючи, що взагалі можуть вигнати їх з ринку. 

Більше того, новозбудований магазин блокує один з пожежних виходів Колгоспного ринку. Тож як евакуюватимуться численні продавці та відвідувачі ринку у разі пожежі, а також  хто і коли видав «Рубіку та Рафіку» дозволи на будівництво – питання, на які мають відповісти компетентні органи. Цікаво також, як відреагує лідер РПЛ Олег Ляшко, коли дізнається про те, що за людина представляє його партію і його самого у Кропивницькому.

«Автономний шабаш»

Але «бойкотуни» не були б самими собою, якби не спробували замість роботи влаштувати виставу. Сьогодні цим перфомансом мав стати «бунт автономщиків». Згідно сценарію «цертіян», півтора десятки людей прийшли до міської ради і намагались нахрапом пройти до сесійної зали. Охорона міськради разом з поліцією «бунтарів» пригальмувала, попросивши зареєструватись, після чого люди мали право на відвідування сесійного засідання. У планах «ляльководів» конструктив не входив, тому люди почали гучно кричати про «несправедливість» під камери та диктофони опозиційних ЗМІ. Керували цим процесом «батьківщинці» Цертій та Розгачов, які телефонами віддавали команди, а «контролери», які маскувались під «простих людей, які взимку мерзнуть», починали «качати» натовп. Тож коли до них вийшов заступник міського голови Олександр Мосін, вони фактично закричали його намагання пояснити ситуацію. Коли у сесійній залі оголосили перерву, до «пастви» відразу вийшов Цертій, який почав досить приязно шушукатись з «контролерами» і з деякими «крикунами». 

Після перерви майже всі «бунтарі» тихенько сиділи у сесійній залі і відверто нудьгували. А от заряджений «народним гнівом» Цертій у звичній йому манері клеймив позором міську владу і закликав розібратися з тими, хто посмів не пустити до сесійної зали його людей. Міський голова пообіцяв розібратись і у разі знайдення порушень, покарати винних.

Щодо суті питань, які задавали йому «автономщики» заступник міського голови Олександр Мосін вкотре дав відповідь вже з трибуни: у кожному випадку потрібно розбиратись, і якщо закон не забороняє – видавати дозволи на від’єднання від мереж централізованого опалення. Але Цертій продовжував сипати політичними лозунгами за відсутності будь-якої логіки. А до цього всі кропивничани звикли, як до шуму і реагують відповідно.

Далі буде?

Кропивничани, які хоч трохи цікавляться місцевою політикою, давно вже звикли до подібної «дитячої» схеми ведення дискусій паном Цертієм і його «дерев’яних солдатиків» - мінімум логіки і знання справи, максимум дилетантизму, приправленого абсолютно абстрактними політичними гаслами. Але навіть найзавзятіші «опозиціянти» вже зрозуміли: старі трюки з «прийти і покричати» вже не проходять і треба видумувати нові. А з креативниками і них, судячи з усього - біда. А може просто вони на відпочинку. І восени нас очікують нові перфоманси «цертіян». Хоча дуже не хочеться…
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: скандал,Ляшко,РПЛ,Олег Ляшко,Ляшко РПЛ,сесія,Кропивницкий
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.