Хто має платити за послуги лікаря?

12 вересня 2017, 18:53
Власник сторінки
Пластичний хірург
0
62

Страхова медицина – єдиний шлях врятувати українську сферу охорони здоров’я. Те, що пропонують Супрун зі своєю командою, закриє доступ більшої частини населення до життєво необхідної медичної допомоги

«Гроші мають і будуть ходити за пацієнтом», «досі фінансувати стіні та стелі лікарень», «ми просто легалізовуємо хабарі, які пацієнти й так вимушені платити»… Саме під цими привабливими фразами Міністерство охорони здоров’я проштовхує свій злочинний проект «реформи», мета якого добити й без того агонізуючу сферу медичних послуг в Україні.

Хоч представники Мінздрава й проводять більшу частину свого часу перед телекамерами, розказуючи про рятівні властивості свої діяльності, насправді ж, всі їхні інновації – катастрофічно небезпечні для нас, простих громадян. Вони кидають напризволяще тих, хто не в змозі самостійно оплатити послуги лікаря. Тим більше, що обчислюватися вартість послуг буде по європейським протоколам, де ціни на медичну допомогу в рази вищі.

Тобто нічого нового, чиновники ті міністерські бюрократи знову піклуються про найбагатших представників населення. Звичайно, вони зможуть дозволити собі оплатити дорогі операції. Вони і зараз це роблять, тільки у приватних закордонних клініках. А от що робити жінці пенсійного віку, яка виживає на мінімальну пенсію, більше половини котрої йде на оплату комунальних послуг? Подумати про це пані Супрун не зволіла. Дійсно, не для цього її підтримують представники трансатлантичних медичних корпорацій.

У всій цій ситуації найбільш обурливим є факт, що вирішення проблем давно придумані. Не ми перші, не ми останні, хто стикнувся з подібними складнощами. Нащо ж наново вигадувати колесо? Чому не можна запозичити той досвід, який дійсно довів свою ефективність, а не бездумно калькувати все, що тільки запропонують?

Під дієвим досвідом, який стовідсотково приживеться в Україні, я має на увазі введення страхової медицини, коли за лікування сплачує або роботодавець, або держава. Не сам пацієнт!, як це пропонує Супрун. Лише в такий спосіб ми вирішимо проблему недофінансування медицини. Реформа же Супрун взагалі не про це. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.