Щоб не схудла «Ряба»: як парламент «вибиває» дотації олігархам

20 жовтня 2017, 15:35
Власник сторінки
кандидат в Президенти
2
194
Щоб не схудла «Ряба»: як парламент «вибиває» дотації олігархам

На словах українська влада стимулює малий та середній бізнес, насправді ж підтримує людей із списку Форбс і друзів Президента, чий бізнес росте, як на дріжджах. Приклад бюджетних «схем» - тому доказ.

Коли ефективну систему оподаткування сільгоспвиробників Уряд замінив дотаціями – ми попереджали, що це веде до дерибану бюджету в ручному режимі. В український реаліях, де кумівство і олігархічний лобізм доведені до рівня мистецтва, справедливого розподілу дотацій не варто чекати.

Усе, що треба знати про підтримку «правильних» сільгоспвиробників у виконанні «правильних» парламентарів, ви побачите в порівняльній таблиці до першого читання законопроекту «Про Державний бюджет України на 2018 рік». Зокрема, цей документ містить непримітну 231-у поправку групи нардепів від БПП та «Самопомочі», яка була врахована профільним комітетом.

Ця поправка анулює норму Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України», що встановлює ліміт суми дотацій в одні руки. «З 1 січня 2018 року розподіл бюджетної дотації здійснюється у сумі не більше, ніж 150 мільйонів гривень, на одного сільськогосподарського товаровиробника на рік з урахуванням пов’язаних з таким товаровиробником осіб», - саме цей принцип намагаються скасувати.

У чиїх інтересах це робиться? Усе на поверхні. На гігантські дотації в Україні можуть претендувати лише «наближені». Кому з українських бізнесменів пощастило у цьому році отримати суму дотацій, яка перевищувала 150 мільйонів? За перші сім місяців поточного року її отримали «Миронівський хлібопродукт», співвласником якого є Юрій Косюк, та «Укрлендфармінг» Олега Бахматюка (942 млн грн та 236 млн грн відповідно). Звісно, вони прагнуть закріпити успіх. І всі умови для цього є – дружба з Президентом і група вірних «багнетів» у Верховній Раді, які протягуватимуть необхідні поправки, щоб скоригувати бюджет у правильному напрямку.

Так президентський олігархічний бізнес-клуб збагачується у країні, де люди щодня стають біднішими. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Косюк,уряд,сільгосппродукція,держбюджет,дотації
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.