Необхідність переосмислення ролі та місця жіноцтва у суспільстві

30 листопада 2017, 15:21
Власник сторінки
Брендмейкер, релайтер, политбрендолог
0
36
Необхідність переосмислення ролі та місця жіноцтва у суспільстві

Інтеграція України до світового співтовариства вимагає переосмислення ролі та місця жіноцтва у суспільстві...

   … «Прекрасна стать становить 53% населення країни, стрімко зростає кількість жіночих організацій, проте кількість жінок на вищих ешелонах влади фактично не збільшується. Отже, успішних, відомих жінок-політиків, державних діячів в Україні в рази менше, ніж чоловіків. Попри високий рівень освіти, кваліфікацію жінок, попри те, що жіноча стать складає більшість українських виборців, політичні партії не повною мірою враховують потенціал жінок на політичній арені, а ще частіше – просто ігнорують цей факт. 7 листопада 2017 року народні обранці прийняли у першому читанні новий Виборчий кодекс, де передбачено проведення парламентських виборів на основі «відкритих списків» та зниження прохідного бар’єру для партій з 5% до 4%. І, нарешті, впровадження гендерних квот.
   Тож наразі, згідно нового кодекса (стаття 341, п.6), у партійних списках кандидатів у кожній п'ятірці мають бути присутні не менше двох кандидатів кожного статі. Це означає, що жіноцтво України гарантовано отримала 40% квоту. Тож, якщо під головним куполом країни кодекс проголосують у другому читанні, це буде справжньою перемогою прекрасної статі в справі забезпечення прав жінок .
   Інтеграція України до світового співтовариства вимагає переосмислення ролі та місця жіноцтва у суспільстві, їхню рівноправну участь разом із чоловіками в усіх сферах суспільно-політичної діяльності та створенні нової державної парадигми»…

P.S. … Meliora spero… 
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Украина,женщины,гендерное равенство,политика
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.