XXIII Зимові Олімпійські ігри: В очікуванні трагедії

26 грудня 2017, 09:37
Власник сторінки
IT-manager
0
86

Такі масові міжнародні заходи, як Олімпійські ігри завжди вважалися відмінним способом згладити проблеми міждержавних відносин і відвести на другий план численні конфлікти по всьому світу.

   Такі масові міжнародні заходи, як Олімпійські ігри завжди вважалися відмінним способом згладити проблеми міждержавних відносин і відвести на другий план численні конфлікти по всьому світу. Однак все частіше, в дні проведення цих, без сумніву, найважливіших спортивних урочистостей, відбуваються речі, далеко йдуть за рамки спорту і навіть загальнолюдської моралі. Загострення політичної ситуації на Корейському півострові напередодні Олімпіади викликає тривогу у багатьох спортивних спільнотах, самих різних країн світу. Не стала винятком і Німеччина, де високопоставлені спортивні чиновники висловили крайню стурбованість забезпеченням безпеки німецьких спортсменів і глядачів. (http://www.sw-anzeiger.de/frankenwinheim/aktuelles/olympische-winterspiele-als-deckmantel-fuer-den-angriff-auf-nordkorea-d14556.html)

   Якщо проаналізувати численні повідомлення в авторитетних засобах масової інформації, то складається стійке переконання, що під час проведення ігор, на корейському півострові більш ніж імовірна війна між США і їх союзниками в регіоні і КНДР. (http://www.telegraph.co.uk/news/2017/12/20/exclusive-us-making-plans-bloody-nose-military-attack-north/) Так що німецьких чиновників зрозуміти можна, і чіткі відповіді на їхні запитання президенту Олімпійської спортивної конфедерації Німеччини Альфонсу Херман повинні бути озвучені.

1. Які конкретно заходи вже прийняті для забезпечення безпеки олімпійських об'єктів?
2. Хто з числа німецьких представників буде додатково забезпечувати безпеку спортсменів в олімпійському селі Каннин?
3. Як буде забезпечуватися безпека спортсменів під час змагань?
4. Яким чином в разі надзвичайної ситуації планується проводити евакуацію атлетів?

   Не варто забувати, наша країна так само буде представлена ​​на цих іграх. Туди поїдуть не тільки спортсмени, а й пересічні українці, для того, щоб їх підтримати. Хотілося б, щоб чиновники так само підняли питання про безпеку наших співгромадян, як це зробили представники Німеччини.

   Втім, великим геополітичним гравцям немає ніякого діла до спокою пересічних громадян різних країн. Вони продовжують робити гучні войовничі заяви, прекрасно усвідомлюючи, що тим самим наближають можливу трагедію світового масштабу в порівнянні з якою теракт на мюнхенській Олімпіаді в 1972 році може здатися безневинними дитячими пустощами. Нам же поки і залишається, що побажати південнокорейському народу мирного неба, адже кому, як не українцям знати, яка це величезна розкіш - мир...

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.