Страшилки у Олімпійського вогню: Південну Корею атакує вірус-мутант

26 січня 2018, 10:53
Власник сторінки
жудралiст
0
40

Спорт поза політикою. Схоже, що теза, що ставить шляхетні, мирні змагання і дружні відносини між народами вище будь-яких політичних амбіцій, остаточно втратив свою актуальність.

Спорт поза політикою. Схоже, що теза, що ставить шляхетні, мирні змагання і дружні відносини між народами вище будь-яких політичних амбіцій, остаточно втратив свою актуальність. Напередодні XXIII Зимових Олімпійських ігор спорт вищих досягнень виявився, на жаль, не просто втягнутий в політику, а є на сьогоднішній день мало не її центром. Такого політичного галасу навколо спортивних змагань, мабуть, ще не було ніколи: від допінгових скандалів і ганьблячи, піднятого захисниками тварин, до тотальної загрози зникнення людства внаслідок потенційного обміну ядерними ударами між США і Північною Кореєю. Однак і цього комусь здалося мало, і ось вже по Інтернетом гуляє нова страшилка - Південну Корею атакує смертельний вірус-мутант!

В кінці минулого року в Південній Кореї, в провінції Чолла-Пукто, дійсно був зафіксований спалах високопатогенного штаму пташиного грипу H5N6 (https://www.reuters.com/article/us-health-birdflu-southkorea/south-korea-confirms-h5n6-bird-flu-at-duck-farm-raises-bird-flu-alert-level-idUSKBN1DJ0IS - South Korea confirms H5N6 bird flu at duck farm, raises bird flu alert level). І треба ж було такому статися, що саме напередодні Ігор в Пхенчхані вірус мутував і перетворився в неконтрольовану смертоносну епідемію (https://www.buzzfeed.com/frankgosser/south-korea-is-hit-by-dangerous-bird-flu-virus-3ap1j?utm_term=.df7Dqd5yl#.yqdY0QV68). Лікарні переповнені, місцева медицина безсила, масштаби лиха ретельно приховуються, проведення зимової Олімпіади неможливо. До слова, мутував пташиний грип виключно в Інтернеті. Якщо повідомлення-страшилки на туристичних форумах, залишені знову зареєстрованими користувачами (https://www.flyertalk.com/forum/asia/1884458-jfk-lga-mnl.html#post29218741), ще можна по дурості прийняти за щире бажання смертельно інфікованих туристів явити світові гірку правду... (https://www.tripadvisor.com/ShowTopic-g294196-i8160-k6914504-o30-My_survival_tips_for_visiting_South_Korea-South_Korea.html#88309105)



... то відверто підроблений твіт від імені Всесвітньої організації охорони здоров'я явно свідчить про те, що вся ця істерія носить замовний характер.

Зрозуміло, нічого подібного в офіційному твіттері ВООЗ немає і ніколи не було. (https://imgur.com/gallery/qxRhU59) У чиїх інтересах в Інтернеті може проводитися подібна акція? Очевидно, тих, кому успішне проведення свята спорту, миру і дружби в Південній Кореї стоїть поперек горла. Або інформаційний простір навмисне засмічують, готуючи суспільство до провалу Олімпійських ігор в Пхенчхані. Наприклад, для тих же США подібна інформаційна акція порівняй незакритих за собою двері, скориставшись якою, Вашингтон може в будь-який момент і не даси своїх спортсменів і уболівальників в олімпійський Пхенчхан, не розкриваючи при цьому справжніх мотивів демаршу.

У будь-якому випадку, факт залишається фактом - чергова страшилка про Південну Корею гуляє по мережі і, ймовірно, дуже скоро фейк підхоплять і ЗМІ, але вже під виглядом факту або якого-небудь розслідування, що не викликає ні в кого сумнівів.

Джерело. https://www.reddit.com/r/fakenews/comments/7smbw7/%D1%81hillerdillers_at_the_olympic_flame_south_korea/

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Пхенчхан,безпека,вірус Зіка,Олімпіада
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.