Політики & ефективність: працювати на результат чи чубитися за владу?

20 лютого 2018, 23:34
Власник сторінки
политический обозреватель
0
29
Політики & ефективність: працювати на результат чи чубитися за владу?
скрин з відеозапису ефіру, взато з відкритих джерел

Другий день поспіль у ефірах говоримо про можливість об"єднання українських політиків та про оцінки європейських та міжнародних донорів просуванню реформ в Україні і співпрацю з МВФ...

Другий день поспіль у ефірах говоримо про можливість об"єднання українських політиків та про оцінки європейських та міжнародних донорів просуванню реформ в Україні і співпрацю з МВФ.

Разом з Віталієм Гайдукевичем та народним депутатом Сергієм Рудиком провели увечері досить динамічну бесіду, яку розпочали з топ-новини про підписання Президентом Петром Порошенком закону про реінтеграцію Донбасу.

Принагідно зазначу, що ми з Сергієм Рудиком не посварилися в ефірі, а навіть дуже плідно взаємодіяли, хоч не завжди погоджувалися з позицією чи висловлюваннями один одного.

Основні меседжі: ні опозиція (вчорашній ефір на ТВ ЗІК), ні провладні сили сьогодні не готові об"єднуватися заради будь-чого. Проблема не лише в амбіційності українских політиків (кожен хоче бути отаманом), а в тотальній недовірі один до одного щодо повного виконання домовленностей у разі якщо таки буде знайдено платформу для об"єднання.

Чим ближче до виборів президента (а потім і парламенту), то суголосності у поглядах, у голосуваннях, у діях ставатиме все менше. Звичайний закон джунглів - виживе сильніший та активніший. Політичне кредо на майбутні декілька років політбомонду - всі супроти всіх!

Якщо ви думаєте, що в масі своїй українські політики виросли з підліткового віку максималізму, романтизму та популізму, що вони вже готові до чесного діалогу з суспільством (без відвертої брехні та фантастичних обіцянок), до реалістичної оцінки можливостей та шляхів розвитку держави, що у них виплекалося почуття державників та відповідальності за долю України (бо в нас же була Революція Гідності, анексія Криму, АТО) , то я вас засмучу - поки що ні. Буде тотальна боротьба компромату та бруду. Той, хто спробує стати на позицію розуму та адекватності , тут таки буде затоптаний популістами. Не чекайте нових ідей, не обирайте серцем, включайте розум та практицизм. Бо, як казав колись мій товариш Ростислав Панічев, "досить вже укропишатися, час вже європішати!"

Стостовно оцінок міжнародних партнерів. Так, нам закидають повільне просування реформ. Але, це як з температурою по лікарні. Я вважаю, що цілий ряд регіональних управлінців зробили для формування позитивної репутації своїх областей, налагодженню співпраці з іноземними інституціями та бізнесом у рази більше, ніж окремо взяті міністри з усіма їхніми відомствами. Довіра - ось головний аргумент, який напрацьовується роками, а втратити його можна за 5 хвилин.

Поки Кабмін розв"язує задачу щодо тарифів, Верховна Рада має перейти від декларацій до реального втілення намірів щодо створення антикорупційного суду, очільники ЄС продовжуть допомагати українським областям, розширюючи свою співпрацю. Бо відповідальні місцеві керівники, аби не втратити таку цінність, як довіру міжнародних партнерів, всіляко намагаються ефективно використивувати кошти та виключати на ранніх стадіях можливі прояви корупції.

І саме це закидає і МВФ, і Міжнародний банк, і Євросоюз високим очільникам у Києві, натякаючи на виправлення ситуації: ефективність та боротьба з корупцією.

Вже завтра посол Євросоюзу в Україні Хьюг Мінгареллі розпочне свій дводенний візит до Харківщини. Планується зустріч з керівником області Юлією Світличною, де сторони узгодять позицію у пріоритетах щодо допомоги ЄС на поточний рік, обговорять нові можливості для участі Харківщини в програмах Євросоюзу та питання розвитку бізнесу. Однозначно, що головною темою стане оцінка прогресу у здійсненні реформ Харьківською областю. А він на Слобажанщині є, тому показувати європейцям є що. І ця відкритість обласної влади, до реч, теж викликає довіру у європейців.

Також Хьюг Мінгареллі проведе зустрічі з представниками харківського громадянського суспільства, місцевими експертами Team Europe, з головами об’єднаних територіальних громад, керівництвом низки харківських бізнесових асоціацій.

До речі, Євросоюз виділив 90 млн євро на підтримку місцевого самоврядування та надання громадянам високоякісних послуг. І бажає на власні очі бачити, як ці гроші використовуються за призначенням. Тому політикам і можновладцям у Києві, які ведуть надпопулістичні розмови, є чому повчитися у управлінців в регіонах, як бути дієвими та ефективними, як будувати чесні стосунки з зарубіжними партнерами та як популяризувати свій край, будучі націленими на результат, а не процес.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Выборы,Евросоюз,объединение,местная власть,транш МВФ для Украины
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.