Свавілля голови Київської обласної ради Ганни Старикової

06 березня 2018, 16:15
Власник сторінки
0
977
Свавілля голови Київської обласної ради Ганни Старикової

Така бездіяльність посадової особи вражає. Ганна Старикова вкотре проігнорувала звернення депутатів Київської обласної ради

24 червня 2017 року сталася трагічна подія – загинув депутат Київської обласної ради від Радикальної партії Олега Ляшка Борис Максимович Панченко. За законом України внаслідок складання своїх повноважень, або смерті депутата місцевих рад, його місце посідає наступний кандидат за партійними списками.

Претендентом виявився Мефодій Олександр Григорович представник від Радикальної партії Олега Ляшка. Передісторія доволі прозаїчна. Здавалося б, достатньо дотриматися букви закону і впровадити певні процесуальні дії – на цьому питання можна закрити і дати змогу працювати чинному депутату.

25 жовтня 2017 року на засіданні Київської обласної територіальної виборчої комісії було прийнято рішення про визнання обраним депутатом, на місце загиблого Бориса Панченка – Мефодія Олександра Григоровича, наступного за черговістю кандидата в депутати, за виборчим списком Радикальної партії Олега Ляшка. У встановленому законом порядку про дані рішення було повідомлено Центральну виборчу комісію та Київську обласну раду. На сайті ЦВК було розміщено інформацію про Мефодія Олександра Григоровича, як про діючого депутата Київської обласної ради.

Після дотримання всіх законних вимог і процесів, Голова Київської обласної ради Ганна Віталіївна Старикова представниця ВО «Батьківщина», мала оголосити під час сесії колегам, що на місце колишнього депутата Бориса Панченко відтепер прийнято наступного за списком кандидата. За процедурою Олександр Мефодій мав скласти присягу.

Проте, Ганна Старикова (ВО «Батьківщина»), постійно шукає штучні приводи, аби не дати депутату від Радикальної партії Олега Ляшка Олександру Мефодію виконувати свої депутатські обов’язки.

14 грудня 2017 року на сесії Київської обласної ради депутатською фракцією Радикальної партії Олега Ляшка у Київській області, було озвучено питання стосовно визначення повноважень депутата Київської обласної ради Мефодія Олександра Григоровича. На звернення представників фракції голова Київоблради Ганна Старикова відповіла, що дане питання буде реалізовано на наступній, черговій сесії.

Обіцяна сесія відбулася 1 березня 2018 року. Представники фракції Радикальної партії в черговий раз підняли питання стосовно однопартійця Олександра Мефодія, але Ганна Старикова (ВО «Батьківщина») не відреагувала на звернення і повністю його проігнорувала. Голова Київоблради відповіла на звернення, про прочитання протоколу представником Київської обласної виборчої комісії, що наразі не буде заслуховувати представника ТВК. На відео зафіксовано поведінку голови Київоблради, яка з відвертою не повагою ставиться до своїх колег депутатів та присутніх на сесії Київської обласної ради.

Така бездіяльність посадової особи вражає. Ганна Старикової вкотре проігнорувала звернення представників фракції Олега Ляшка у Київській області. А невиконання державним службовцем своїх обов’язків тягне застосування щодо нього юридичної дисциплінарної, кримінальної або адміністративної відповідальності. Ця історія триває вже більше ніж півроку, при тому, що Олександр Мефодій від початку подання всіх необхідних документів вже є чинним депутатом облради.

Замість того, щоб виконувати свої посадові обов’язки, Ганна Старикова опікується власним рейтингом та рейтингом ВО «Батьківщина». Скликає для піару позачергові засідання сесій, під час яких оголошує про давно відомий хід десятирічної давнини Юлії Тимошенко. Зініційовуючи «щедру» роздачу тисячі гривень, начебто надбавки до пенсії пенсіонерам Київської області. За останні десять років відбулося чимало змін, але, на жаль, не у сумі «виплат». Голова Київської обласної ради, ігноруючи першочергові потреби бюджетних працівників, тих самих працівників медичної галузі, вчителів, вирішила «обдарувати» пенсіонерів за рахунок нерозподілених у минулому році коштів області у розмірі п’ять млрд гривень. Час минає, а політичні прийоми, як у наставниці Юлії Володимирівни Тимошенко, залишаються. Піаритися та роздавати грошові подарунки «як кістки» перед виборами. Чомусь Старикова и КО не ініціювали питання роздачі коштів у попередніх роках. Всі ми розуміємо, що Ганна Віталіївна і КО таку піар акцію роблять тільки з власної вигоди та задля підняття рейтингу своєї політичної сили.

 Наразі на Київщині існує безліч проблем, які потрібно негайно вирішувати. І таке цинічне розбазарювання бюджетних коштів задля власної політичної реклами є не доцільним.

А проте ж собі Ганна Старикова робить більш щедрі подарунки ніж виборцям! До Дня Святого Миколая – авто «Ягуар», вартість якого складає 1, 7 млн. грн., годинники за 15 тис доларів, земельні ділянки та квартири.

Якщо порівняти декларації посадової особи Ганни Старикової за 2014-2018 роки стає очевидно, що вона дійсно дуже «турбується» про пенсіонерів Київщини.

Так цинічно брехати людям в очі та ставитися з неповагою до своїх колег – це ганьба для посадової особи.

Відео Київської обласної ради: https://www.youtube.com/watch?v=ICUugFWtdxQ&feature=youtu.be

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: подкуп,Киевская область,вибори,депутати,пенсії,зрада,Київська Рада,політичні маніпуляції,Київська область,політичні партії
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.