Не дамо забрати у дітей право освіту

21 березня 2018, 19:44
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
81

Приїхав підтримати викладачів та чарівних швачок з Чернігівського професійного ліцею побуту № 13.

Цю та інші прикладні спеціальності тут здобувають близько 300 дітей, з яких близько сорока – сироти та малозабезпечені.

Після того, як уряд переклав фінансування закладів профтехосвіти з державного на місцевий бюджет, ліцей опинився на межі виживання, його хочуть об’єднати з іншим подібним закладом. Це призведе до скорочення викладацького складу, частина дітей залишаться без освіти.

Це принципово неправильна політика! Всі хочуть бути юристами та економістами, а Україні вкрай не вистачає швачок, мулярів, будівельників – всі виїхали працювати за кордон і піднімати економіку там. Ми є донорами висококваліфікованих кадрів, а нам самим скоро в’єтнамці та китайці будуть одяг шити, землю орати та дороги будувати.

Державна політика має полягати не лише у відновленні держфінансування профтехосвіти, а й у держзамовленні трудових кадрів. Тільки робочі руки піднімуть економіку. Зроблю все, щоб повернути державне фінансування профтехосвіти. Щоб цей ліцей існував мінімум 100 років та навчав найкращі кадри!



Олег Ляшко,
Народний депутат України,
Лідер Радикальної партії

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: пту,Радикальна партія,Олег Ляшко,економіка,політика,Чернігів,освіта,профтехобразование,фракція РПЛ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.