Раптове рішення про дострокові вибори в Туреччині застало гюленістов зненацька

31 травня 2018, 10:44
Власник сторінки
0
24

За повідомленням the Anadolu news agency віце-прем'єр турецького уряду Бекір Боздаг заявив про те, що гучне рішення про проведення дострокових виборів "дозволило викрити антитурецькі плани"

За повідомленням the Anadolu news agency віце-прем'єр турецького уряду Бекір Боздаг (Bekir Bozdağ) заявив про те, що гучне рішення про проведення дострокових виборів "дозволило викрити антитурецькі плани" (has become a step which helped foil the plans of anti-Turkish forces) (aa.com.tr/en/politics/turkish-pm-early-elections-process-to-start-immediately/1121988). Судячи з останніх новин, перенесення виборів дійсно вніс сум'яття в ряди турецької опозиції, привівши прихильників Фетуллаха Ґюлена в стан повної розгубленості. Зірвано масштабні акції протесту, які планувалися ними на листопад 2019 року. Цьому присвячено лист тимчасового повіреного в справах США в Туреччині Філіпа Коснетта держсекретареві Майку Помпео.


Радник повідомляє про розлад всередині координуючого центру, що знаходиться за межами Туреччини, маючи на увазі розташовані в США підрозділи руху "ХИЗМЕТ", заснованого Ґюленом. Судячи з припинення фінансування, гюленісти вже витратили значні кошти на розробку і запуск великого багатоступінчастого проекту, покликаного "вистрілити" до 3 листопада 2019.

На додаток до елементу раптовості турецька влада до закінчення виборів продовжили в країні режим надзвичайного стану, введений ще з часу спроби держперевороту 2016 року. Цим вони остаточно сплутали плани опору і посіяли паніку в рядах потенційних путчистів, ізолювавши і без того роз'єднані групи і паралізувавши їх діяльність.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.