ДОТУЙ ІНОЗЕМЦІВ?

12 червня 2018, 16:57
Власник сторінки
0
81

Таке враження, що цим принципом керується нинішня влада у власній "економічній політиці"...

Щойно прийняв участь у розширеному засіданні Експертної ради ЦДАКР (дякую Valentyn Badrak). Військові, експерти, виробники - всі розуміють, що купівля французьких гелігоптерів - велика помилка. Технологічна, економічна та політична. Не розуміють цього, нажаль, ті депутати, які віддали голоси за ратифікацію угоди. Може вони й хотіли як краще, але вийшло самі знаєте як...

До мільярда доларів - додаткова діра в торговельному балансі, втрачені замовлення для сотень українських заводів та тисячі нестворених робочих місць, понад 700 млн грн щорічних платежів з бюджету за французький кредит.

Більш того, у Global Ukrainians звернули увагу, що мер міста Маріньян, де розтошовані основні виробничі та дослідницькі потужності Airbus Helicopters, нещодавна з офіційним візитом відвідав Крим (!) та підписав там угоду про співпрацю! Це справжнє приниження для України https://global-ukraine.com/…/frantsuzki-gelikoptery-ta-ukr…/.

"Купуй українське, плати українцям" унеможливить подібні "угоди" в майбутньому. Адже через цей законопроект ми з Олег Ляшкозапропонували встановити вимоги щодо мінімального рівня локалізації виробництва для доступу на держзакупівлі: 25% з 2020 року, 40% з 2022 та 60% з 2024 року. Ну і, само собою, встановимо економічну перевагу українській продукції 11,1% (за аналогією з "Купуй американське", який діє в США з 1933 року).

~НАБИРАЙ_КРЕДИТИ_ДОТУЙ_ІНОЗЕМЦІВ~

У нас інша формула:
КУПУЙ УКРАЇНСЬКЕ, ПЛАТИ УКРАЇНЦЯМ!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.