Скандальний політтехнолог Манафорт маніпулював свідомістю кіровоградців

29 серпня 2018, 15:21
Власник сторінки
0
166
Скандальний політтехнолог Манафорт маніпулював свідомістю кіровоградців

Здавалось би, який може бути зв’язок між відомим на увесь світ американським політтехнологом-маніпулятором та областю в центрі України? Виявляється, є.

Здавалось би, який може бути зв’язок між відомим на увесь світ американським політтехнологом-маніпулятором  та областю в центрі України? Виявляється, є.

Йдеться про Пола Манафорта, якого в США судять за переховування від сплати податків та фінансовому шахрайстві. В Україні судовий процес над скандальним політтехнологом набув особливого розголосу через лобістську діяльність та політичні консультації, за які йому платили українські політики. Слідством доведено, що останні 10 років Манафорт отримував свої основні доходи саме з України. Бізнесмени та політики переводили з рахунків своїх кіпрських компаній на його рахунки мільйони доларів за політичні консультації, ведення кампаній та медіаконсалтинг. Загалом, сума склала близько 60 мільйонів доларів.

Сам Манафорт своїм особливим досягненням вважає ( https://www.radiosvoboda.org/a/manafort-yanukovych/29399469.html )кампанію, що зробила Януковича президентом:

«Я проводжу кампанії останні 35 років, і ця буде на чолі переліку тих, що викликають найбільше задоволення», – написав Манафорт своїй команді після того, як ЦВКзатвердила Януковича переможцем.

Однак, як стало відомо в ході слідства, скандальний політтехнолог  надавав політичні консультації щодо маніпуляцій виборцями багатьом членам Партії Регіонів.

Зокрема, у оприлюдненій прокурором клієнтській базі ( http://oblvesti.com.ua/bez-rubriki/delo-manaforta-sredi-klientov-skandalnogo-polittehnologa-byli-goncharenko-fabrikant-i-grinevetskij/ )Манафорта є також екс-заступник глави адміністрації Януковича, очільник Кіровоградщини часів президента-втікача Сергій Ларін.

Те, що Ларін користувався маніпуляціями, які йому прописував Манафорт не викликає сумніву. Адже з самого першого дня, приїхавши в абсолютно чуже місто з Харцизька Донецької області, Ларін взявся за «мізки» людей, роблячи ставку на простий народ. Спочатку він скупив впливові на той час ЗМІ та біг-борди й сіті-лайти, а журналістів всіляко «заохочував» преміями та подарунками в обмін на лояльність.

Частина з них досі піарить  (http://prozoro.in.ua/news/prozoro-pro-kirovogradsku-pidtrimku-revanshu) колишнього регіонала.

Далі через куплені ЗМІ та біг-борди вносив у голови кіровоградцям, як сильно змінилось їх життя на краще з появою донеччанина в їх рідному місті.

Граючи роль «простого хлопця з народу», Ларін співав, танцював, обіймався з людьми. І все це обов’язково на камеру. А тим часом, з усіх підприємців вижимав останнє. Підприємці області практично були поставлені на коліна, адже мали віддавати левову частку своїх прибутків Ларіну.

Таким чином, приїхавши в чуже місто, не маючи ні житла, ні жодних інших офіційних джерел прибутку, окрім зарплатні голови Кіровоградської ОДА, Ларін поїхав з області мільйонером. А ще, шляхом маніпуляцій та брехні , користуючись чіткими вказівками американського політтехнолога, заволодів головами кіровоградців.

Однак, чого й варто було очікувати, сутність Ларіна рано чи пізно проявилась. Так, після початку військових дій у 2014 році у Миколаєві Ларін заявив (http://nikvesti.com/news/politics/57282) , що не вважає Російську Федерацію джерелом проблем на Донбасі та в Криму а та зазначив, що політсила, яку він представляє, допомогає людям, що постраждали від української армії.Також колишній регіонал на власній сторінці у Фейсбуці ділиться (https://gre4ka.info/z-sotsmerezh/27320-nardep-serhii-larin-poshyryv-u-sotsmerezhakh-antyukrainsku-propahandu-foto) публікаціями сепаратистських сайтів.

Очевидно, що Ларін мріє повернутися на Кіровоградщину, де йому було так солодко. Але чи зможе він знову шляхом маніпуляцій та обману отримати прихильність кіровоградців - велике питання. Все залежить від того, чи захочемо ми вкотре бути обманутими.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.