Як підвищити рівень життя українців та повернути їх повагу до держави?

11 листопада 2018, 22:04
Власник сторінки
Голова Сумської обласної організації політичної партії "Основа"
1
151
Як підвищити рівень життя українців та повернути їх повагу до держави?

Через важкі соціальні умови для життя українці втратили довіру до діючої влади. Повага – це ключовий принцип будь-якого розвиненого суспільства, без якого не побудувати міцної держави.

Кожного дня сотні українців виїжджають за кордон, не дивлячись на вік: студенти, їх батьки та навіть пенсіонери. Усі вони прагнуть кращого життя, бо в своїй рідній країні їм не вистачає коштів на існування і люди просто втратили довіру до діючої влади і вже не сподіваються на покращення.

Лише з початку цього року до серпня, із Сумської області виїхало 12946 осіб, приїхало ж на 890 осіб менше, тобто 12056. Рік тому за цей же період виїхало 9608, приїхало 9378, міграційне скорочення – 230 осіб, що майже втричі менше у порівнянні із 2018 роком. Майже у всіх одна причина через яку, вони готові залишити рідну домівку – гідний заробіток.

Молодь вступає до університетів, аби отримати освіту європейського зразка та потім знайти гідну високооплачувану роботу. В Україні ж після закінчення університетів мало хто влаштовується за спеціальністю, головні причини –  відсутність робочих місць або низька заробітна плата.

Через масові скорочення працівників на підприємствах, українці просто не бачать іншого виходу, як прогодувати себе і родину, і будучи уже у дорослому віці, люди змушені їхати до інших країн та заробляти кошти.

Пенсіонери в Україні постійно виходять на акції протесту та мітинги, через неперераховані пенсії, за які важко існувати. Люди виносять із домівок останнє, на що заробляли чи не усе своє життя, і продають за копійки, аби вистачило хоча б на хліб. Проте покоління віку 30+ також повинні вже зараз думати про своє життя на схилі років. Адже пенсія – це те, про що вже пізно думати завтра, тому що про неї треба було подбати ще вчора. За новими правилами збільшили страховий стаж. Чоловіки можуть вийти на пенсію в 60, а жінки в 58 років. Проте, щоб піти на заслужений відпочинок, потрібно гарно попрацювати. Починаючи з 1 січня 2018 року, право на призначення пенсії за віком після досягнення 60 років, мають особи за наявності страхового стажу не менше 25 років. Мінімальний страховий стаж буде збільшуватись на 1 рік протягом 10 років. Поки не складе 35 років у 2028 році. За підрахунками Мінсоцполітики в 2018 році 85% українців зможуть вийти на пенсію в 60 років, а вже через 10 років, відсоткове відношення зменшиться до 55%. Інші 45 можуть розраховувати лише на соціальну допомогу менше 1 тисячі гривень.

Поруч з цим всім в Україні продовжують зростати тарифи, вже цього місяця люди будуть змушені сплатити за газ на 23,5% більше. Чи не щодня під департаментом соцзахисту населення великі черги людей, які сподіваються на підтримку від держави у вигляді субсидії. Та і тут проблема, з 1 травня змінилися правила нарахування субсидій. Відтепер на держпідтримку не можуть розраховувати ті домогосподарства, у яких площа перевищує 200 квадратних метрів в приватному секторі і 120 квадратних метрів в квартирі. Власників такої розкоші держава відтепер вважає багатіями і вирішила позбавити пільг. Також це стосується власників новеньких автомобілів, з дня випуску яких пройшло менше 5 років, і тих, хто здійснив покупку вартістю понад 50 тисяч гривень. Відмовлять у субсидії і особам працездатного віку, які не працюють. Навіть якщо ви подаєте заяву на субсидію і офіційно працевлаштовані, а ваші чоловік або дружина ні, і навіть, якщо вони проживають окремо і зареєстровані за іншою адресою – це також стане причиною відмови у державній підтримці. Станом на кінець квітня 2018 на обліку у департаменті соцзахисту перебувало 75 тисяч родин – усі вони потребують соціальної підтримки.

Мати прибутковий бізнес в Україні також важко. Постійне подорожчання енергоносіїв призводять до того, що підприємці сплачують увесь свій прибуток за світло та газ. Ці б кошти могли піти на розвиток підприємства його розширення та на збільшення зарплат працівникам.

Ми плануємо взяти на себе серйозні зобов’язання в соціальній сфері та повернути довіру та повагу українців до влади, та один до одного. Перш за все у планах – це гідні заробітні плати та пенсії. Середня зарплата в Україні повинна бути близько 20-25 тисяч гривень, середню пенсію необхідно підняти до 10-12 тисяч гривень. Таким чином ми повернемо повагу до людей похилого віку – через гідні пенсії і турботу про їхнє здоров'я. Ми повернемо повагу до тих, хто вчиться – забезпечимо їм гідну роботу після навчання, щоб переконати їх залишатися в Україні. Партія «Основа» поверне повагу до української родини. Особливо – до молодій сім'ї, яка зважилася в непростий час народити дитину.

Без відновлення поваги в нашій країні не реанімувати вітчизняну економіку, не повернути світ в Україні, не збудувати потужної держави, з якою буде вважатися все міжнародне співтовариство.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.